Cuvântul Domnului împotriva fricii

Frica este una dintre cele mai la îndemână arme pe care Satan le folosește împotriva oamenilor. Îngrijorarea, anxietatea, apoi chiar frica ce paralizează mădularele, toate împreună ne pot copleși, ne pot trimite într-un întuneric de nedescris, pot pune stăpânire pe noi și ne pot controla fiecare mișcare și decizie.

Războaie, conflicte, persecuții, violență, crimă, dezastre naturale, terorism, incertitudine economică, șomaj, diviziuni, boli, moarte. Toate acestea ne produc teamă și poate chiar stări de anxietate. Ne temem pentru viitorul copiilor noștri, ne temem pentru familiile noastre, pentru viitorul nostru financiar, pentru siguranța noastră.

Adeseori trăim anxios cu sentimentul “ce-ar fi dacă”, ne facem griji și ne petrecem timpul gândindu-ne la ele, griji care în realitate nu ajung să se mai concretizeze niciodată. Aceste îngrijorări sunt o povară greu de dus, dar cu ajutorul Domnului, a cuvintelor Lui pentru noi, putem descoperi că lucrurile care odată ne-ar fi trimis într-o spirală a temerilor, nu mai au același efect. Nu se va întâmpla repede, ci în zile, luni sau poate chiar ani, dar perseverând cu credința în Cuvântul Domnului, în relația cu El, teama poate fi alungată cu mai multă ușurință din viețile noastre.

Citind Biblia, iar și iar, rugându-ne, poate chiar cu voce tare, și apoi, din nou revenind la Cartea Sfântă, gândurile de îngrijorare pot fi înlocuite. Nu există nimic magic în cuvintele și versetele Bibliei, însă prin ele căpătăm putere, pentru că sunt cuvintele lui Dumnezeu.
Ele sunt cuvinte de viață, liniștitoare pentru sufletul nostru, pentru duhul nostru și ne dau putere în fiecare zi a vieții noastre.

S-ar putea să simțim în continuare frică, dar putem crede că Dumnezeu este cu noi. Poate că nu avem controlul, dar putem avea încredere în Cel care Este dintotdeauna. Poate că nu cunoaștem viitorul, dar îl putem cunoaște pe Dumnezeu care știe totul, din trecut, prezent și viitor.
“Ori de câte ori mă tem, eu mă încred în Tine”, spune David în Psalmul 56, la versetul 3. De asemenea, Domnul ne întărește și prin proorocul Isaia, care spune la capitolul 26, versetul 3: “Celui cu inima tare, Tu-i chezăsuiești pacea; da, pacea, căci se încrede în Tine”.
Fie ca aceste cuvinte din Cuvântul Sfânt să ne însoțească în tot ceea ce facem, să ne fie scut împotriva tuturor îngrijorărilor și temerilor noastre.