Biblia și știința nu intră în conflict!

Jeffrey Williams este un astronaut NASA, care a participat la patru misiuni spațiale, din 2000 până în 2016, prima cu naveta spațială “Atlantis” și următoarele trei la bordul unei rachete rusești. Cele 534 de zile cumulate în spațiu îi conferă astronautului un record, el ocupând, în rândul americanilor, locul doi din toate timpurile în ce privește perioada petrecută în spațiu.

De curând, Williams a vorbit la deschiderea unei noi expoziții care se desfășoară până în ianuarie 2024, la „Muzeul Bibliei” din Washington, D.C., și care explorează relația dintre știință și religie: “Mi se pune tot timpul întrebarea: “Cum pot să fiu în cariera în care sunt și să fiu credincios în același timp?”, a spus Williams pentru Christian Headlines. El a recunoscut că există o „percepție publică, conform căreia știința și Biblia sunt în conflict”, însă și-a exprimat convingerea că există o ordine de Creator în matematică, fizică, chimie și muzică.

 „Și nouă, purtând chipul lui Dumnezeu, ni se dă această abilitate și mandatul de a supune creația, în Geneza 1”, a spus el. „Acestea sunt elementele care mi-au hrănit înțelegerea, viziunea mea asupra lumii și au rezprezentat fundamental a ceea ce cred că a fost chemarea Domnului în viața mea, în această meserie de astronaut”.

 De asemenea, el a remarcat faptul că cei mai vechi oameni de știință au fost „conduși de credința lor”, menționându-i pe Johannes Kepler, Isaac Newton, Michael Faraday și James Clerk Maxwell.

Williams a răspuns, de asemenea, la întrebarea dacă deplasarea în spațiu i-a schimbat relația cu Dumnezeu: “Într-un sens, nu a făcut-o… Am o relație cu Dumnezeu datorită lucrării de mijlocire a lui Isus Hristos, așa cum este revelată în Scriptură”. Totuși, Williams a recunoscut că deplasările în spațiu i-au oferit “profunzime” pentru înțelegerea anumitor pasaje biblice, pe care nu o avea anterior.

„A fost o experiență uimitoare să ieșim de pe planetă, iar după aceea să privim înapoi, la partea din univers pe care o numim acasă, indicând în mod unic locuința noastră – așa cum spune profetul Isaia – să ne uităm la toate aspectele și să luăm în considerare detaliile creației”.

În 2010, Williams a lansat o carte cu tematica credinței, care include fotografii pe care le-a făcut din spațiu. A fost intitulată “Lucrarea mâinilor Sale: O vedere asupra creației lui Dumnezeu din spațiu”.

 

Articol preluat de pe www.christianheadlines.com, tradus și adaptat.