Top trei țări persecutoare a creștinilor

International Christian Concern a dezvăluit, într-un nou raport, care sunt cei mai mari persecutori ai creștinilor. Raportul a fost prezentat în cadrul summitului internațional privind libertatea religioasă de la Washington. Jeff King, președintele International Christian Concern, a declarat cu această ocazie că “pe tot globul, creștinii sunt bătuți, închiși, torturați și uciși din cauza credinței lor, iar situația s-a înrăutățit din ce în ce mai mult în ultimii 20 de ani”.

Pe primul loc în topul țărilor persecutoare a creștinilor este Afganistanul. Libertatea religioasă este adesea un subiect foarte complicat în Afganistan, de când talibanii au preluat controlul guvernului anul trecut, declarând un nou Emirat Islamic.

Pe locul al doilea în topul celor mai mari persecutori se află militanții Fulani, ce reprezintă cel mai mare grup etnic nomadic din Nigeria. Începând cu anul 2000, militanții Fulani din Nigeria au ucis zeci de mii de creștini și i-au lăsat pe mulți dintre aceștia fără adăpost.

A treia țară persecutoare a creștinilor în acest clasament este Iranul. În calitate de republică islamică, Iranul impune limite severe asupra capacității creștinilor de a-și practica religia, aplicând un regim dur ce permite torturarea brutală și executarea multor creștini iranieni.

Domnul Isus Hristos ne-a spus că în lume vom avea necazuri, dar să îndrăznim căci El a biruit lumea. Ne rugăm Domnului pentru toți creștinii persecutați din întreaga lume, ne rugăm ca El să îi protejeze și să-i elibereze pe cei ce sunt captivi.