Persecuțiile împotriva creștinilor vor crește vertiginos în 2019

O organizație creștină internațională avertizează că persecuția creștinilor din toată lumea va crește în 2019 și cere SUA să facă mai multe pentru a-i sprijini pe aceștia.

Release International, o organizație de caritate cu sediul în Regatul Unit care ajută la sprijinirea creștinilor persecutați din toată lumea și un partener al organizației Voice of the Martyrs (Vocea Martirilor), avertizează că, în acest an, mai ales în China, India și Nigeria, persecuția împotriva creștinilor este în creștere.

„Acestea sunt țări care sunt de mult pe listă, dar observăm o creștere alarmantă a persecuțiilor”, a declarat Andrew Boyd, purtătorul de cuvânt al Release International pentru Fox News.

„Organizația Release îndeplinește această slujbă de 50 de ani”, a adăugat Boyd. „Nu am nicio îndoială că persecuția va crește și acest fapt este alarmant și contextele sunt diferite. Avem de-a face cu islamul militant în Nigeria; comunismul din China, hinduismul militant din India, amestecul ciudat de comunism și cultul Împăratului în Coreea de Nord. Există o intoleranță crescândă și ea se manifestă prin violență și cunoaștem acest fapt datorită raporturilor care ne vin de la partenerii de pe teren.”

Alte țări de interes în 2019 sunt și Coreea de Nord, Eritrea și Pakistan, unde creștina Asia Bibi încă nu are libertatea să plece, deși a fost achitată de condamnarea pentru blasfemie.

Boyd susține că SUA ar putea face o schimbare.

„SUA sunt foarte importante. Când SUA declară o țară de interes special, lumea ia aminte și observă”, a declarat el. „Rolul tău contează cu adevărat atunci când vine vorba de persecuția religioasă. Transmiți un mesaj pe care lumea îl ascultă.”

Sursa: foxnews.com