Persecuţia creştinilor atinge în zilele noastre cotele maxime ale istoriei moderne

Persecuţia creştinilor atinge în zilele noastre cotele maxime ale istoriei moderne. Potrivit unui raport publicat de organizaţia Open Doors, unsprezece creştini sunt ucişi în fiecare zi pentru credinţa lor. Dr.David Curry, preşedintele Open Doors spune: “când vorbim despre aceşti unsprezece creştini ce mor zilnic, ne referim, de fapt, doar la cei despre care aflăm, cu exactitate, că şi-au pierdut viaţa. Nu avem date din Corea de Nord, de exemplu. Nu ştim ce se întâmplă în alte astfel de zone din care creştinii pur şi simplu dispar.” Faptul că în zilele noastre sunt cei mai mulţi martiri creştini este dovedit şi de următoarea statistică tulburătoare: în fiecare lună 255 de creştini sunt ucişi; 104 răpiţi; 180 de femei creştine cad victime violului, prin abuz sexual sau mariaje obligatorii; 66 de biserici sunt atacate; 160 de creştini sunt deţinuţi fără a avea parte de un proces legal.

Creştinii sunt ţinte uşoare în multe zone de pe glob. Presa raportează că atacurile teroriste asupra lăcaşelor de închinare sunt rare, însă mass-media se referă, de fapt, doar la moschei, explică dr.David Curry. Bisericile creştine sunt atacate aproape zilnic, chiar de mai multe ori pe zi, în unele cazuri, pe toată faţa Pământului, de către extremişti sau organizaţii guvernamentale. Dictaturile, sistemele guvernamentale, precum cele comuniste clasice, de exemplu, nu îşi doresc să aibă de a face cu o credinţă puternică, statornică, ce le-ar putea ameninţa în vreun fel puterea asupra populaţiei. Creştinii sunt, de asemenea, de multe ori, religia minoritară, consideraţi cetăţeni inferiori în ţările lor, discriminaţi şi privaţi de orice urmă de protecţie în cazul vreunui atac. Statisticile arată că în ţări din Africa, Asia şi Orientul Mijlociu, persecuţia împotriva creştinilor se intensifică. Probabil cele mai afectate sunt femeile creştine, care de multe ori au parte de o persecuţie dublă, atât din cauza religiei cât şi a faptului că sunt femei.

Dacă presa laică nu este de aşteptat să fie de partea creştinilor persecutaţi, noi, credincioşii din lumea liberă, nu avem nici o scuză pentru că nu răspândim ştirile despre fraţii noştri de credinţă prigoniţi, că nu ne rugăm pentru ei sau nu le trimitem ajutoarele de care au disperată nevoie. Dragostea pentru cei ce suferă din cauza credinţei lor în Hristos este dovada unui creştinism autentic şi prin ea confirmăm că Evanghelia este adevărată şi Isus Hristos este viu, căci El ne uneşte în această dragoste frăţească. Să o punem la lucru chiar acum, mijlocind pentru creştinii care se află în primejdie de moarte, pentru cei alungaţi din casele şi chiar din ţara lor, pentru cei închişi, torturaţi sau nevoiţi să ia drumul pribegiei. Să ne rugăm ca Duhul Sfânt să îi întărească în credinţă, să le vindece rănile, să le dea puterea de a-i ierta pe vrăjmaşii lor şi curajul de a continua să răspândească Evanghelia.

Sursa: mnnonline.org