Patru crestini iranieni asteapta din clipa in clipa telefonul pentru a se prezenta la poarta inchisorii

Pastorul Youcef Nadarkhani si alti trei membri ai Bisericii Iranului au fost condamnati recent la cate zece ani de inchisoare pentru organizarea de slujbe religioase in case si ”promovarea crestinismului sionist”. In decembrie 2017, cei patru au facut apel la Curtea Revolutionara iraniana, dar judecatorul le-a respins apelul, influentat fiind de serviciile de Securitate. Astfel ca, in orice clipa, crestinii pot primi un telefon pentru a se prezenta la poarta inchisorii din orasul Rasht, in care locuiesc.

Pastorul Nadarkhani si unul din ceilalti trei au primit si o condamnare suplimentara de doi ani de exil intern. Aceasta inseamna ca timp de doi ani vor locui obligatoriu in sudul Iranului, in partea opusa locului lor de bastina.

Unul dintre motivele serioase de ingrijorare si rugaciune este faptul ca, in Iran, sentintele impotriva crestinilor au devenit tot mai grele. ”Nu doar ca un numar considerabil de crestini sunt arestati si tinuti in inchisoare pentru credinta lor, dar durata condamnarii lor este tot mai mare in ultimii ani”, a declarat Miles Windsor de la organizatia Middle East Concern. Desi Constitutia iraniana recunoaste minoritatea crestina si ii garanteaza libertatea de inchinare, guvernul ii hartuieste si ii inchide pe crestinii iranieni, iar convertirea musulmanilor la crestinism este ilegala.

Iranul ocupa locul 10 din 50 pe lista Open Doors 2018 a tarilor in care crestinii sunt prigoniti pentru Numele lui Hristos.

In pofida persecutiei, tot mai multi iranieni devin ucenici ai Domnului Isus, bucurandu-se nu doar de iertarea pacatelor, ci si de libertate sufleteasca, fiind vindecati de depresie si de ura cu care ii impregnase islamul. De aceea sa continuam sa ne rugam pentru lucrarea lui Dumnezeu din Iran.

Sa ne rugam pentru protectia speciala a tuturor crestinilor care se afla deja in inchisoare, precum si a celor care se asteapta sa fie inchisi in orice clipa. Sa ne rugam ca Dumnezeu sa ii intareasca in credinta pe ei, familiile si bisericile subterane din care fac parte, sa le dea putere sa reziste anchetelor, batailor, batjocurilor si presiunilor care se fac asupra lor pentru a se lepada de Hristos. De asemenea, sa ne rugam ca, prin marturia lor, ceilalti detinuti, gardienii si anchetatorii, precum si rudele musulmane si vecinii sa fie cercetati, iar Duhul Sfant sa convinga de pacat cat mai multe suflete, iar Imparatia Cerurilor sa se largeasca in Iran.

Sursa: opendoorsuk.org