O numeroasă familie creştină din estul Ugandei a devenit ţinta extremiştilor musulmani

O numeroasă familie creştină din estul Ugandei a devenit ţinta extremiştilor musulmani. Yusuf Tulo, capul familiei, în vârstă de 35 de ani, a devenit creştin în octombrie anul trecut părăsind islamul. La momentul convertirii era poligam având trei soţii şi 14 copii, după încreştinare familia rămânând unită. Cu toţii locuiau în mai multe case din satul Bugwere din estul Ugandei. În duminica de 28 aprilie a.c., Yusuf şi familia lui se aflau într-una din case închinându-se lui Dumnezeu când i-au auzit pe vecini strigând ”Foc!” Au ieşit cu toţii în grabă din casă şi şi-au dat seama imediat că ceva nu era în regulă. Unul dintre vecini le-a spus să intre înapoi în locuinţă, dar creştinii nu au vrut, chiar dacă şi afară nu se aflau în siguranţă, fiind ameninţaţi de musulmani. O oră mai târziu, acoperişul casei care luase foc s-a prăbuşit, iar locuinţa a fost distrusă total. ”Am pierdut tot ce aveam în acea casă: paturile, îmbrăcămintea, cărţile, documentele şi alte lucruri cu valoare de peste o mie de dolari americani”, le-a spus Yusuf celor de la Morning Star News.

Din 28 aprilie, Yusuf şi familia lui locuiesc pe la prieteni şi vecini, temându-se pentru viaţa lor pentru că au primit mesaje de ameninţare, printre care unul care spune: ”incendierea casei a fost doar un avertisment. Dacă vei continua să ne superi şi să nu te întorci la islam, aşteaptă-te la lucruri mai rele, pe care nu le-ai văzut vreodată”. ”Îi mulţumim lui Dumnezeu că nimeni nu a fost rănit fizic în atacul din 28 aprilie, dar cu toţii suferim foarte mult pentru că tot primim mesaje care ne avertizează asupra unui alt posibil atac”, mai spune creştinul îngrijorat. ”Presiunea din partea familiei extinse şi a musulmanilor extremişti ne tulbură foarte tare şi nu putem risca să ne întoarcem la casele noastre”.

Incendierea casei din duminica de 28 aprilie este continuarea persecuţiei care a început după convertirea la Hristos a lui Yusuf şi a familiei sale. Extremiştii musulmani au început să arunce cu pietre, noaptea, în casele lui Yusuf şi ale soţiilor acestuia imediat după ce familia s-a dedicat lui Hristos şi a început să frecventeze o biserică penticostală din satul vecin. De la începutul acestui an, Yusuf şi familia lui au început să fie mai vigilenţi şi chiar au angajat pe cineva care să-i păzească noaptea. Dar când paznicul făcea rondul în jurul unei case, musulmanii aruncau cu pietre în celelalte locuinţe ale creştinilor, a povestit Yusuf celor de la Morning Star News.

„Avem nevoie de rugăciune şi de susţinere financiară, familia mea este împrăştiată şi copiii nu pot merge la şcoală. Ne-am dăruit viaţa lui Isus Hristos şi ea a devenint una zbuciumată, fără odihnă. Aceşti atacatori ar trebuie aduşi în faţa justiţiei”, mai spune creştinul ugandez. Constituţia Ugandei şi alte legi garantează libertatea religioasă, inclusiv dreptul de a-ţi propaga credinţa şi de a te converti de la o religie la alta. Musulmanii formează mai puţin de 12 la sută din populaţia Ugandei, dar în estul Ugandei sunt majoritari, ei prigonindu-i pe creştini, în special pe cei care părăsesc islamul pentru a-L urma pe Fiului adevăratului Dumnezeu, Isus Hristos.

            Să ne rugăm pentru Yusuf şi familia lui. Să ne rugăm ca Dumnezeu să îi protejeze, să îi întărească şi să îi crească în credinţă, să ajute comunitatea evanghelică din zonă să îi susţină financiar, emoţional şi spiritual. De asemenea, să ne rugăm ca mărturia vieţii lor schimbate să îi determine şi pe alţi membri musulmani ai familiei lui Yusuf să Îl caute pe Dumnezeul Bibliei şi mulţi din satul lor să devină creştini. Să ne rugăm ca Dumnezeu să zădărnicească planurile extremiştilor musulmani de a alunga această familie creştină din satul lor sau de a împiedica răspândirea Evangheliei în regiune.

Sursa: morningstarnews.org