O femeie din Bangladesh a salvat un pastor de mânia unei mulțimi furioase

Pastorul Paul se afla intr-un sat de langa granita cu India pentru a vesti Evanghelia cand mai multi localnici musulmani si hindusi l-au luat la intrebari. Voiau sa stie de ce in comunitatea lor tot mai multi deveneau crestini si participau la slujbele religioase ale bisericii de acolo. Pastorul a fost acuzat ca le da mita oamenilor ca acestia sa se converteasca la crestinism.

In timp ce pastorul era tot mai incoltit, in apararea lui a sarit o femeie din sat. Ea le-a spus consatenilor ei: ”Eu l-am invitat pe pastorul Paul sa vina. El nu a incercat sa ne manipuleze sau sa ne mituiasca, noi l-am implorat sa vina. Stiu ca aici sunt oameni care vor sa stie adevarul despre Dumnezeu. Am vrut ca si ei sa experimenteze iertarea pe care am aflat-o eu in Isus Hristos”, a spus femeia, citata de Mission Network News. ”Imi doresc ca familia mea, prietenii si vecinii mei sa traiasca in fiecare zi prin puterea pe care Isus le-o da prin Duhul Sau cel Sfant, sa le transforme si lor viata”. Cuvintele femeii i-au pus in incurcatura pe atacatorii pastorului.

De-a lungul timpului, crestinii din Bangladesh au fost persecutati in diferite moduri de concetatenii lor de alta religie. Din cele 165 de milioane de locuitori, crestinii formeaza doar 0,5 la suta. Cei care provin din mediul musulman, hindus, etnic sau tribal sufera cea mai crunta persecutie din cauza faptului ca au ales sa-L urmeze pe Hristos. Daca sunt descoperiti, li se interzice accesul la resursele comunitatii, copiii crestinilor sunt obligati sa invete pe manuale islamice, distribuite de stat.

In noiembrie 2016, peste 20 de preoti si lucratori crestini au primit amenintari cu moartea, iar cu o doar o luna inainte, trei preoti romano-catolici abia au scapat din tentativele de asasinat asupra lor. Pentru a se proteja impotriva atacurilor, crestinii din Bangladesh, in special evanghelicii, se intalnesc in case particulare sau in grupuri mici, secrete, pentru a citi din Biblie, a se inchina si a se ruga impreuna.

Sa ne rugam ca Dumnezeu sa ii intareasca in credinta pe acesti ucenici ai Domnului din Bangladesh, care isi practica in secret credinta: ca Duhul Sfant sa le dea putere sa indure persecutia si sa nu isi compromita credinta. Sa ne rugam ca Domnul Isus sa poarte de grija, fizic, psihic si emotional celor care au fost nevoiti sa isi paraseasca familiile si comunitatea de dragul lui Hristos. Sa ne rugam ca Dumnezeu sa cheme, sa pregateasca si sa trimita in Bangladesh tot mai multi lucratori crestini, pentru intarirea bisericii si proclamarea Vestii Bune a iertarii si iubirii Singurului Dumnezeu adevarat, Cel al Bibliei.

Surse: christianpost.com, mnnonline.org