O familie de creștini catolici din Indonezia a fost alungată din comunitatea musulmană unde se mutase

O familie de crestini catolici a fost alungata din comunitatea musulmana unde se mutase. Asia News relateaza ca Slamet Sumiarto, un artist catolic, se mutase impreuna cu familia in satul Karet din regiunea Yogyakarta, dar satenii si liderul lor le-au ordonat sa plece de acolo. Expulzarea crestinilor s-a facut invocand o lege locala. Primarul satului a explicat ca hotararea satenilor are la baza o decizie din 2012 potrivit careia nici un non-musulman nu trebuie sa locuiasca in zona aceea, nici sa cumpere sau sa vanda pamant acolo.

Intr-o inregistrare video postata pe retelele de socializare la inceputul lunii aprilie a.c., artistul crestin spune: “Tocmai ma mutasem aici la Pleret si imi adusesem toate uneltele si tablourile la Karet. Astazi sunt foarte trist sa aflu ca nu am “dreptul” de a locui aici pentru simplul fapt ca sunt crestin si ca toata familia mea este catolica”. Artistul indonezian a facut un apel la autoritatile districtului pentru a organiza o intalnire in care sa rezolve problema si sa vina in ajutorul atat al familiei catolice, cat si al musulmanilor locali.

Pictorul Slamet Sumiarto si familia lui au decis sa plece din Karet si sa se stabileasca in alta parte, chiar daca se ajunsese la un acord prin care sa li se permita crestinilor sa locuiasca in sat, dar  sub supravegherea autoritatilor.

Acesta nu este primul caz de sectarism religios in provincia Bantul din Indonezia. In ianuarie 2017, musulmanii extremisti au lansat o ampla campanie impotriva lui Yulius Suharto, liderul sub-districtului Pajangan, cerandu-i sa demisioneze din cauza ca este crestin.

Sa ne rugam pentru protectia familiei pictorului Slamet Sumiarto, precum si pentru ceilalti crestini din Indonezia care sunt prigoniti pentru credinta lor in Mantuitorul Isus Hristos. Indonezia ocupa locul 30 din 50 pe lista tarilor in care ucenicii Domnului sunt prigoniti in zilele noastre. In timpul melodiei instrumentale, sa ne rugam ca Dumnezeu sa le dea intelepciune in relatiile cu autoritatile si cu semenii lor musulmani, sa ii intareasca in credinta si sa le dea puterea de a ramane ancorati in Cuvantul lui Dumnezeu si plini de zel pentru raspandirea Evangheliei.

Sursa: persecution.org