O crestina tunisiana este batuta de familia ei, dar mangaiata de Insusi Domnul Isus

Crestina, o tanara cu pseudonimul Maysam din motive de securitate, a renuntat la islam dupa ce a inteles iertarea si dragostea Dumnezeului Bibliei aratate prin Fiul Sau, Isus Hristos. La o luna de la convertire, familia lui Maysam a aflat, iar fratii ei au amenintat-o cu moartea. A fost sechestrata in casa si oprita sa mai mearga la cursuri, la universitate. ”Vei sta acasa, nu esti vrednica sa mergi la studii”, i-au spus parintii. Maysam povesteste: ”Sora mea m-a batut, mama a incercat sa-mi sparga ochelarii. M-au inchis in camera parintilor mei”. Dar, in timp ce era inchisa in camera, pe cand dormea, tanara a auzit vocea Domnului Isus: ”Nu te gandi ca esti singura. Eu sunt intotdeauna cu tine”, i-a spus Mantuitorul.

Maysam a reusit sa scape din casa, dar familia ei a convins-o sa se intoarca. Atunci cand a ajuns acasa, unul dintre fratii crestinei i-a spus: ”Trebuie sa alegi: redevii musulmana, vei sta acasa, nu vei merge la studii sau la munca si vei astepta un sot care te va lua cu toata aceasta rusine. Sau ramai crestina si dispari de aici”. Cand Maysam le-a spus cu fermitate ca nu isi va parasi credinta in Domnul Isus, cei din familie au incercat sa o bata din nou. ”Fratele meu a venit sa dea in mine, dar mana lui s-a oprit la cativa centimentri de fata mea. A incercat sa ma loveasca cu genunchiul, dar genunchiul i s-a oprit, de asemenea, fara sa ma atinga. Atunci eu l-am imbratisat”, a povestit crestina tunisiana celor de la Opend Doors UK.

Dupa ultimatumul din partea familiei, Maysam a plecat de acasa din nou. ”Acum sunt singura. Mama mi-a spus la telefon ca nu mai sunt fiica ei. Dar familia mea este acum biserica. Dumnezeu nu ma lasa niciodata singura”, a mai spus Maysam.

Tunisia ocupa locul 30 din 50 pe lista din 2018 a tarilor monitorizate si care ii persecuta cel mai crunt pe crestini. Din cele 11,5 milioane de locuitori, doar 0,2% sunt crestini, restul musulmani. Chiar daca legea suprema a tarii, Constitutia, garanteaza libertatea religioasa a tunisienilor, iar convertirea la alta religie nu este interzisa, fiecare tunisian este inregistrat ca musulman pe certificatul de nastere. Pana in anul 1956, in Tunisia bisericile nu puteau functiona legal, iar autoritatile de aici au interzis importul de carti in limba araba cu continut crestin.

Sa ii sustinem in rugaciune pe Maysam si pe putinii, dar curajosii crestini tunisieni: ca Dumnezeu sa ii sprijine pe tinerii crestini care, ca si Maysam, sunt batuti, batjocoriti, alungati de acasa daca nu se reintorc la islam.

Biserica din Tunisia este foarte tanara. Sa ne rugam pentru pregatirea noii generatii de lideri crestini care sa pastoreasca biserica in crestere din Tunisia.

Sa ne rugam, de asemenea, ca Dumnezeu sa zadarniceasca planurile extremistilor musulmani, si ca acestia sa se intoarca la singurul Dumnezeu adevarat si Suveran, Dumnezeu Bibliei.

Sursa: opendoorsuk.org