O biserica ortodoxa din Cecenia a fost atacata de extremistii musulmani

Atacul a avut loc asupra Bisericii ortodoxe Sfantul Arhanghel Mihail din capitala Ceceniei, Groznîi, in ziua de sambata, 19 mai a.c., in jurul orei trei dupa-amiaza, chiar inaintea inceperii liturghiei. Inarmati cu cocteiluri Molotov, topoare, cutite si arme de foc, cei patru teroristi au incercat sa intre in locasul de cult si sa-i ia ostatici pe cei de acolo. Dar imediat usile bisericii au fost inchise, iar politistii au deschis focul asupra atacatorilor, ucigandu-i pe toti. In incident si-au pierdut viata si doi politisti si unul din enoriasii bisericii. Preotul Sergiy, de la biserica Sfantul Arhanghel Mihail, a povestit ca, in timpul atacului, cei patru strigau ”Allahu Akbar”.

Printr-un mesaj transmis online, Statul Islamic a revendicat atacul asupra bisericii din Groznîi.

Presedintele Ceceniei, Ramzan Kadyrov, a declarat de la locul atacului, ca trei din cei patru teroristi nu erau ceceni, liderul lor fiind din Inguşeţia. Teroristii aveau varsta de 18 – 19 ani si primisera din Occident ordinul de atac.

Acesta nu este primul atac al Statului Islamic asupra bisericilor ortodoxe din regiune. In februarie 2018, un terorist musulman a ucis cinci crestini din Daghestan. Intr-un mesaj transmis sustinatorilor sai, Statul Islamic ii indeamna sa-i ucida si sa ii rapeasca pe crestinii din zonele majoritar musulmane din republicile autonome care fac parte din Federatia Rusa, inclusiv pe crestinii din Cecenia, Inguşeţia si Daghestan. ”Multi dintre crestini vor fi ucisi drept pedeapsa pentru ca nu cred in Allah cel maret, si se vor instaura frica si teroarea in inimile a sute si mii dintre fratii lor si ii vor face sa fuga de acolo cu frica”, isi incurajeaza Statul Islamic sustinatorii din republicile Federatiei Ruse.

Atacul din Cecenia, din 19 mai, a avut loc la doar cateva zile dupa ce guvernul Australiei a transmis informatii ingrijoratoare tarilor pe care gruparile teroriste musulmane le au in vizor in special in perioada Ramadanului, luna sfanta islamica. De asemenea, grupurile de monitorizare a libertatii religioase i-au avertizat pe crestini sa fie vigilenti in aceasta perioada, dat fiind faptul ca 1620 de persoane au fost ucise in timpul Ramadanului anul trecut, intr-una din cele mai sangeroase luni ale Ramadanului din istoria moderna.

Sa ne rugam pentru familiile indoliate si pentru crestinii din Cecenia, Inguşeţia si Daghestan, care traiesc in mijlocul musulmanilor tot mai radicalizati. Sa ne rugam ca Dumnezeu sa ii protejeze de planurile celui rau de a-i alunga sau extermina, sa ii intareasca in credinta si sa le dea curajul de a continua sa predice semenilor lor Evanghelia dragostei lui Isus Hristos.

Sursa: asianews.it