O altă biserică a fost atacată în Burkina Faso

O altă biserică a fost atacată în Burkina Faso. Potrivit BBC, în duminica de 12 mai a.c., atacatorii au ucis şase creştini, inclusiv pe preotul care oficia liturghia în biserica din Dablo, din nordul ţării. Totul a început în jurul orei nouă dimineaţa când, în biserica catolică din Dablo au năvălit circa 20 de bărbaţi înarmaţi care au început să tragă la întâmplare. Creştinii au început să fugă care încotro, jihadiştii incendiind biserica şi vandalizând un centru medical.

Primarul din Dablo a declarat pentru France Press că, în urma atacului, ”în oraş s-a instalat panica. Oamenii s-au baricadat în casele lor, nimic nu mai funcţionează. Magazinele sunt închise. Este, practic, un oraş-fantomă”. Un jurnalist din Dablo a spus jurnaliştilor de la BBC că localnicii sunt furioşi pe soldaţii dintr-o bază din apropiere că nu au intervenit la timp pentru a-i opri pe extremiştii musulmani. Atacul din 12 mai este al treilea asupra unei biserici din Burkina Faso din ultimele cinci săptămâni. Pe 28 aprilie a.c., un pastor şi cinci creştini evanghelici au fost martirizaţi în oraşul Soum din Burkina Faso după ce au refuzat să se lepede de Hristos şi să se convertească la islam.

Să mijlocim pentru fraţii noştri de credinţă din Burkina Faso care s-au adăugat milioanelor de creştini prigoniţi pentru Numele lui Hristos. Să ne rugăm ca Dumnezeu să mângâie familiile îndoliate în urma recentelor atacuri, să le întărească în credinţă şi să aducă vindecare trupească şi sufletească, precum şi puterea de a ierta şi a merge mai departe. De asemenea, să ne rugăm pentru protecţia bisericilor din Burkina Faso şi ca Dumnezeu să zădărnicească planurile celui rău de a distruge comunităţile creştine din această ţară.

Surse: persecution.org și bbc.com