Nimic nu-L poate opri pe Dumnezeu sa raspunda rugaciunilor pentru crestinii din Coreea de Nord

Fondatorul organizatiei Open Doors, Brother Andrew, ne incurajeaza sa nu incetam sa mijlocim pentru credinciosii nord-coreeni: ”Rugaciunile noastre pot ajunge acolo unde noi nu putem. Nu exista granite, ziduri de inchisoare, usi inchise in fata noastra atunci cand ne rugam”, spune Brother Andrew. Si are dreptate. Desigur, Coreea de Nord este cel mai periculos loc pentru crestini, dar nici chiar Kim Jong-un si cruzii sai agenti secreti nu pot opri mana lui Dumnezeu. Rugaciunile noastre pot fi de un real sprijin si ajutor fratilor de credinta prigoniti in Coreea de Nord.

De exemplu, atunci cand stam la masa imbelsugata, ispititi sa ne imbuibam, sa inaltam o rugaciune si pentru crestinii infometati din Coreea de Nord. Ei sufera de foame deoarece recoltele sunt distruse de seceta si inundatii, iar hambarele sunt goale. Cu toate acestea, crestinii nord-coreeni aleg sa-si imparta putinele resurse cu cei care au si mai putin sau chiar deloc. Sa ne rugam si ca Dumnezeu sa ii pazeasca pe misionarii de la organizatiile crestine, precum Open Doors, care introduc ilegal in tara comunista alimente si produse de stricta necesitate, efortul lor asigurand supravietuirea a 60 de mii de credinciosi. Cu doar 58 de lire sterline pot fi asigurate, o luna de zile, pentru o intreaga familie, mancarea, medicamentele si imbracamintea.

Cand deschidem Biblia, sa Ii multumim lui Dumnezeu pentru libertatea din tara noastra si sa ne amintim ca Biblia este interzisa in Coreea de Nord. Cu toate acestea, in nici o alta tara din lume nu exista atat de multe biblii ascunse. Unele biblii sunt, literalmente, ingropate in pamant, crestinii trebuind sa le dezgroape atunci cand doresc sa citeasca din ele. Sa ne rugam, atunci cand ne rasfoim Biblia personala, ca fratii nostri de credinta din tara comunista sa fie protejati de Dumnezeu atunci cand citesc din Biblia lor. De asemenea, sa ne rugam ca tot mai multe biblii sa poata fi introduse in Coreea de Nord. Cu 20 de lire sterline se pot asigura materialele de studiu biblic pentru doi crestini nord-coreeni.

Cand ne plimbam prin cartier, prin imprejurimile casei, sa ne rugam pentru protectia credinciosilor din Coreea de Nord. Ei sunt monitorizati de vecinii lor, care trimit rapoarte la Securitate. Sa ne rugam ca bisericile de casa si activitatile crestine sa nu fie descoperite.

De asemenea, sa ne rugam cand auzim o sirena. Zeci de mii de crestini nord-coreeni sunt la inchisoare sau in lagarele de munca fortata. Sa ne rugam ca Dumnezeu sa le dea putere si mangaiere, incurajarea ca nu sunt parasiti de El, pentru a nu-si pierde credinta.

Cand trecem pe langa cladirea unei biserici, sa ne amintim ca in capitala Phenian nu exista decat patru locasuri crestine de cult. Iar acestea sunt pentru a pastra aparenta de libertate religioasa. In timp ce in Europa bisericile se inchid sau se transforma in baruri sau moschei, in Coreea de Nord crestinii tanjesc sa poata avea un locas de cult unde sa se intalneasca liberi, impreuna cu alti credinciosi, la inchinare, rugaciune si vestirea Evangheliei. Sa ne rugam ca ziua aceea sa vina in curand in poporul nord-coreean.

Surse: opendoorsuk.org: aici si aici