Nationalisti hindusi din sudul Indiei au aruncat in mijlocul drumului si au dat foc la zeci de Biblii.

Pe internet au fost publicate inregistrarile a doua incidente in care mai multi extremisti hindusi i-au agresat pe crestinii care transportau biblii si pliante cu continut crestin, informeaza World Watch Monitor. Intr-una din filmari, hindusii le spun crestinilor sa dispara si i-au acuzat ca profita de oameni. ”Ar trebui sa va ardem pe toti, si chiar si masina voastra, astfel incat aceste lucruri sa nu mai continue”, le-au mai spus extremistii crestinilor opriti pe drumul public.

A doua filmare arata distribuirea de biblii si brosuri crestine in Telanga. Se aude cum hindusii ii intreaba pe crestini de ce impart biblii cand nu exista nici un crestin in acea localitate. Ei i-au acuzat pe credinciosi, care incercau sa-si ascunda chipul pentru a nu fi luati in vizor de extremistii hindusi, ca primesc bani pentru a-i converti pe oameni si ca ii spala pe creier pentru a-i face crestini. De asemenea, si-au exprimat dorinta sa existe o lege anti-convertire pentru ”a-i controla” pe crestini.

Din fericire, deocamdata, in nici unul din statele din sudul Indiei nu sunt in vigoare asa-zisele legi anti-convertire, dar distribuirea de Biblii si prozelitismul intampina rezistenta din partea hindusilor, au declarat sursele locale pentru World Watch Monitor.

Evanghelicii din India spun ca anul 2017 a fost ”unul dintre cei mai traumatizanti” din ultimii zece ani pentru crestinii din aceasta tara. S-au inregistrat anul trecut 351 de atacuri anticrestine verificate. Patru credinciosi au fost ucisi anul trecut pe motive religioase, 110 batuti sau arestati, 70 amenintati si hartuiti. In 64 de cazuri serviciile divine ale crestinilor au fost oprite cu forta si in 49 de cazuri credinciosii au fost acuzati pe nedrept si arestati. Cele mai multe violente anticrestine au avut loc in timpul sarbatorilor de Nasterea Domnului, de Inviere si in Postul Pastelui.

Chiar guvernul nationalist-hindus al Indiei a confirmat in Parlament ca incidentele dintre grupurile religioase au crescut cu 28 la suta ultimii trei ani. Cu exceptia statului Tamil Nadu din sud, unde s-au inregistrat 52 de actiuni anticrestine (cel mai mare numar) majoritatea atacurilor impotriva ucenicilor lui Hristos au avut loc in statele din centrul Indiei, guvernate de Partidul National-Hindus.

Din cei aproximativ un miliard 350 de milioane de locuitori ai Indiei, doar 64 de milioane sunt crestini. India ocupa locul 11 din 50 pe rusinoasa lista Open Doors 2018 a tarilor ostile crestinismului.

Sa ne rugam pentru crestinii prigoniti in India: ca Dumnezeu sa-i pazeasca de cel rau din toate punctele de vedere, sa le dea curajul e a continua sa predice Evanghelia si de a raspandi Cuvantul lui Dumnezeu prin biblii si publicatii crestine, sa primeasca prin Duhul Sfant putere sa indure prigoana si sa manifeste iertare si dragoste pentru potrivnicii lor.

https://www.worldwatchmonitor.org/2018/02/india-videos-show-hindu-nationalists-attacking-christians-burning-bibles/

 

https://www.worldwatchmonitor.org/2018/02/2017-one-traumatic-years-indian-christians/