Mic dejun cu rugaciune la Palatul Parlamentului 2017 – Integritatea in sfera publica

Intalnirea intitulata „Mic dejun cu rugaciune” s-a desfasurat la Palatul Parlamentului din Bucuresti, in organizarea Grupului Ecumenic de Rugaciune, in 7-8 noiembrie 2017. Cea de-a 12-a editie a evenimentului a avut ca tema „Integritatea in sfera politica”.

Spre deosebire de alti ani in care ne adunam si era totul frumos si extraordinar, as putea spune ca ceea ce a fost adus nou la aceasta intalnire a fost citirea Cuvantului lui Dumnezeu, folosirea lui mai mult si rugaciune mai multa. Acest lucru este extraordinar. Consider ca este o biruinta spirituala in tara noastra. Cred ca noi (pastori, preoti, lideri de biserici) trebuie sa incurajam rugaciunea in Parlament si sa ne rugam pentru oamenii politici. Am vazut mult mai multi oameni politici folosind Sfanta Scriptura. A spus George Tone, pastor, Biserica ”Emanuel” – Bucuresti.

A fost un tmp in care am discutat despre integritate in sfera publica si despre importanta valorilor si a principiilor biblice in viata de zi cu zi, acolo unde Dumnezeu ne-a asezat pe fiecare. A fost un timp in care s-au legat prietenii, s-a discutat, s-au primit o multime de informatii relevante pentru contextul in care traim si mobilizare pentru sprijinirea familiilor din Romania. De asemenea, am avut o surpriza extraordinara prin participarea familiei Bodnariu, de la mic la mare: Marius cu Rut, impreuna cu cei sase copii ai lor. A fost o sarbatoare pentru suflet si minte. Eu sper ca fiecare participant a plecat de aici energizat, vazand ca in Parlamentul Romaniei se intampla si astfel de lucruri. Este foarte bine ca acolo unde suntem sa ramanem fermi adevarului, care este in Hristos. A declarat Florica Chereches, presedinte, „Grupul Ecumenic de Rugaciune”.

Eu cred ca este important sa intelegem faptul ca valorile si principiile morale crestine sunt extrem de importante astazi in societate. Tocmai de aceea, consider ca un astfel de eveniment nu face decat sa promoveze in societate o altfel de dezbatere, care este importanta pentru bunastarea si sanatatea unei societati. Ben – Oni Ardelean, vicepresedinte Camera Deputatilor.

Cei peste 350 de participanti din Romania si alte 12 tari, au reprezentat diverse sfere ale societatii, culte religioase si ambasade.

Discutiile s-au desfasurat in jurul valorilor si a principiilor crestine care sunt importante in toate domeniile vietii.

Tema integritatii, dar privita in mod profund. Nu superficial, pe baza de aparente sau din strada. Tema integritatii este in mod profund o tema esentiala pentru societatea romaneasca si e valabila si pentru mediul politic, in administratie si pentru fiecare om in parte din aceasta tara. Nu exista integritate reala in afara valorilor moral-crestine si credintei in Dumnezeu. Acest lucru se va vedea in modul in care faci politica, in modul in care faci administratie, afaceri si in modul in care iti calauzesti viata in diferite alte domenii. Titus Corlatean, senator PSD.

Toti cei cu care am impartasit impresii au fost pur si simplu miscati, au avut aceasta traire a unei schimbari in Romania. Au fost niste declaratii ale unor oameni importanti in stat, potrivit carora slava ii apartine in exclusivitate lui Dumnezeu si acest lucru nu trebuie sa il uite nimeni. Apoi, a fost o proclamare a domniei lui Isus Hristos. A declarat Razvan Mihailescu, pastor, Biserica ”Raul vietii” – Bucuresti.

Cred ca aceste evenimente isi au rostul lor, atat pentru parlamentari, cat si pentru societate. Si in politica e nevoie sa faci lucruri cu gandul la Dumnezeu. A spus Valeriu Ghiletchi, deputat, Republica Moldova.

Romania. Aceasta tara are nevoie de oameni cu teama de Domnul, oameni care sa faca legi si care sa se implice in viata societatii, deoarece pana la urma traim aici. Vreau sa cred ca toti care am ajuns aici, fiecare in dreptul lui, isi va aduce aportul, pentru ca in aceasta tara romaneasca unde ne-am nascut si unde vrem sa traim, lucrurile sa se schimbe. A marturisit Ionel Bodnarescu, Asociatia Ortodoxa „Oastea Domnului”.

Participantii la „Micul dejun cu rugaciune” au atras atentia asupra unor pericole cu care se confrunta crestinismul si asupra modelului pe care il poate reprezenta regele David, din Vechiul Testament.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 696 – 19 noiembrie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Leave a Reply