Majoritatea covârşitoare a celor persecutaţi în zilele noastre sunt creştini

Majoritatea covârşitoare a celor persecutaţi în zilele noastre sunt creştini, relevă un nou raport pe care vi-l prezentăm succint. Potrivit unui nou studiu realizat la cererea secretarului de Externe britanic Jeremy Hunt, 80 la sută dintre cei persecutaţi în zilele noastre sunt creştini, iar situaţia lor se înrăutăţeşte. ”Creştinismul se confruntă cu posibilitatea de a dispărea din anumite zone din Orientul Mijlociu. În Palestina, numărul creştinilor nu depăşteşte 1,5 la sută. În Siria, populaţia creştină a scăzut de la 1,7 milioane în 2011 la mai puţin de 450 de mii, iar în Irak de la 1,5 milioane înainte de 2003 la mai puţin de 120 de mii în prezent. Creştinii fug din anumite ţări din cauza persecuţiei care se apropie de genocid”, se mai arată în raport.

„În unele regiuni, nivelul şi natura persecuţiei se apropie de definiţia pe care Naţiunile Unite o dau genocidului. S-a demonstrat faptul că eradicarea creştinilor şi a altor minorităţi prin sabie sau alte mijloace violente este scopul declarat al grupurilor extremiste din Siria, Irak, Egipt, nord-estul Nigeriei şi Filipine. Intenţia de a şterge orice evidenţă a prezenţei creştine este demonstrată de demolarea crucilor, a bisericilor şi a altor simboluri creştine” , se mai arată în raportul britanic.

Episcopul de Truro al Bisericii Angliei, care a condus studiul independent asupra persecuţiei creştinilor, studiu solicitat de secretarul Jeremy Hunt – a prezentat în raportul său şi datele altor studii despre libertatea religioasă. Potrivit acestora: creştinii au fost prigoniţi în 2016 în 144 de ţări, 19 ţări adăugându-se pe lista statelor persecutoare faţă de anul precedent. Conform unui raport din 2019, 245 de milioane de creştini au suferit persecuţie intensă, cu 30 de milioane mai mulţi decât în anul precedent. În India, atacurile anticreştine s-au dublat în 2017 faţă de 2016, ajungând la 736. În China, peste două mii de biserici au fost ţinta prigoanei între 2014 şi 2016. Autorităţile comuniste fie le-au distrus complet, fie le-au demolat crucile de pe ele. Un caz grav continuă să fie Nigeria, unde circa patru mii de creştini au fost ucişi în 2018 din cauza credinţei lor în Hristos, Nigeria înregistrând cei mai mulţi martiri anul trecut. Circa două sute de mii de creştini nigerieni continuă să fie ameninţaţi.

Raportul episcopului de Truro, din care v-am prezentat câteva statistici, este unul interimar. La finalul lunii iunie a.c. se preconizează publicarea întregului studiu despre persecuţia anticreştină din zilele noastre. Să mijlocim chiar acum la Dumnezeu pentru fraţii noştri de credinţă prigoniţi pentru Numele Domnului Isus. Să ne rugăm pentru protecţia lor şi ca Duhul Sfânt să îi întărească în credinţă, să le dea înţelepciune în organizarea activităţilor şi slujirilor creştine, să îi mângâie pe cei care sunt îndoliaţi, să aducă vindecare celor răniţi în trup şi suflet. Să ne rugăm ca, prin aceste încercări de foc, Biserica prigonită să treacă biruitoare şi să aibă o mărturie frumoasă şi puternică în faţa duşmanilor Evangheliei. Să ne rugăm ca şi din rândul acestora Dumnezeu să trezească şi să câştige suflete care să slujească de glorie Mântuitorului nostru înviat Isus Hristos.

Sursa: christianpersecutionreview.org.uk