Info persecuții – situația creștinilor persecutați în 2019

Persecuţia împotriva creştinilor se intensifică în 2019 comparativ cu anul trecut. Mai multe despre acest fenomen îngrijorător vă spunem acum la RVE în rubrica Info-persecutii. Potrivit estimărilor organizaţiei de caritate Open Doors International, care monitorizează libertatea religioasă la nivel mondial, în 2019 cel puţin 245 de milioane de creştini vor fi persecutaţi pentru credinţa lor în Mântuitorul Isus Hristos. Dacă în 2018, creştinii au experimentat prigoana intensă în 58 de ţări, anul acesta se estimează intensificarea persecuţiei anticreştine în 73 de state.

Potrivit rapoartelor, în China şi Vietnam noile legi încearcă să controleze toate grupările religioase. În China se înregistrează cea mai puternică represiune religioasă din ultimii zece ani sau chiar de la Revoluţia Culturală care s-a încheiat în 1976. În 2018, în nordul şi centrul Nigeriei, cel puţin trei mii şapte sute de creştini au fost ucişi din cauza credinţei lor şi satele lor distruse, un număr aproape dublu faţă de 2017. Guvernele naţionaliste precum cele ale Indiei şi Myanmarului continuă să refuze minorităţilor creştine libertatea religioasă. Creştinilor din India li se spune răspicat că, dacă vor să fie consideraţi indieni, trebuie să fie hinduşi. Iar creştinii birmanezi, pentru a fi consideraţi cetăţeni respectabili trebuie să aibă religia budistă.

Persecuţia anticreştină extremă se înregistrează şi din partea miliţiilor islamice radicale. De exemplu, în Egipt, Statul Islamic din Sinai a jurat în 2017 să îi alunge din ţară pe creştinii bisericii copte. Astfel de juruinţe au făcut extremiştii musulmani şi în Libia, Somalia sau alte state sub-sahariene. Atacatorii sinucigaşi acţionează în Asia de sud-est. În Indonezia, trei biserici au fost astfel atacate, într-o singură zi. În Mexic şi Columbia, prigoana anticreştină se intensifică atunci când pastorii şi liderii bisericilor constituie un pericol pentru corupţie şi cartelurile de droguri, prin predicarea Evangheliei care produce schimbări în viaţa celor care o cred.    Indiferent de ţara şi contextul în care trăiesc, mulţi ucenici ai lui Hristos sunt prigoniţi în familiile lor sau chiar de prieteni, deconsăteni sau de colegii de muncă, de funcţionarii publici, de poliţişti sau de cei din justiţie. Femeile şi fetele creştine se confruntă cu o persecuţie mai mare în familia şi în sfera lor socială. Bărbaţii şi tinerii creştini sunt mai asupriţi de autorităţi şi de forţele de securitate din ţara lor. Din cei 4.136 de creştini ucişi în 2018 pentru credinţa lor, majoritatea au fost nigerieni, circa 90 la suta, adică 3.731 de persoane.

Să nu încetăm să ne rugăm pentru fraţii noştri în Hristos persecutaţi. Chiar acum, în timpul melodiei instrumentale, să Îl rugăm pe Dumnezeu să îi întărească în credinţă, să îi ocrotească acolo unde sunt, să le dea înţelepciune să ştie cum să se raporteze la autorităţi şi la cei din jurul lor, să aibă curajul de a împărtăşi Evanghelia ”la timp şi ne la timp”, după cum ne îndeamnă Biblia.

Sursa: worldwatchmonitor.org