Inca o biserica demolata ilegal in Sudan

Autoritatile islamice din Sudan au demolat ilegal cladirea unei biserici din Khartoum.

Morning Star News citeaza surse locale care au povestit, sub protectia anonimatului, despre actiunea anticrestina din nordul capitalei sudaneze. Demolarea locasului de cult al Bisericii Prezbiterian-Evanghelice din suburbia Al Haj Yousif a avut loc in ziua de duminica, 11 februarie 2018. Imediat dupa serviciul divin de dimineata, mai multi politisti, insotiti de trei camioane, au sosit la adresa bisericii si au confiscat mobila, bibliile si instrumentele muzicale, dupa care un buldozer a inceput demolarea cladirii bisericii, care a fost construita in urma cu 29 de ani.

Demolarea s-a facut fara ordin judecatoresc, functionarii sustinand ca cei 64 de membrii ai bisericii nu au solicitat permisiunea de a se intalni in zona si ca inchinarea lor creeaza dezordine publica. Afirmatiile sunt contrazise de liderii bisericii, care spun ca au documente legale pentru functionarea bisericii si ca adevaratul motiv al demolarii este intentia de a oferi oamenilor de afaceri musulmani terenul bisericii. In prezent, la judecatorie, este pe rol un proces legat de drepturile de proprietate asupra bisericii. ”Aceste actiuni nebunesti nu ne vor opri sa ne inchinam si sa-L laudam pe Dumnezeu! El este Atotputernic!”, a declarat pentru Morning Star News pastorul Yahia Abdelrahim Nalu, de la Biserica Prezbiterian-Evanghelica din Sudan. Actiunea anticrestina a starnit multa indignare in randul credinciosilor din Sudan, care spun ca aceasta este dovada clara a urii fata de crestini.

In campania de eliminare a crestinismului din Sudan, autoritatile islamice din aceasta tara au intocmit o lista cu 27 de biserici propuse spre demolare, sustinand ca sunt construite pe terenul statului. Pe 5 februarie 2018, judecatorii au amendat sapte crestini pentru ca au aparat proprietatea bisericii lor. Hartuirea, arestarile si persecutia crestinilor s-au intensificat in Sudan de la secesiunea de Sudanul de Sud, in 2011. In noiembrie 2017, Secretarul de Stat american a cerut Sudanului sa ”suspende imediat” actiunile de demolare a bisericilor. Sudanul ocupa locul patru din 50 pe lista Open Doors 2018 – World Watch List, a tarilor in care crestinii sunt cel mai crunt prigoniti.

SursaȘ

https://www.worldwatchmonitor.org/2018/02/sudan-government-demolishes-church-despite-pending-appeal/