În Nigeria, câțiva copii creștini scapă de teroriștii Boko Haram

Câţiva copii creştini au scăpat miraculos şi nu au mai fost executaţi de teroriştii Boko Haram în Nigeria. Deşi guvernul nigerian şi comunitatea internaţională închid ochii la crimele anticreştine din Nigeria, Dumnezeu nu Şi-a uitat biserica martirizată din această ţară. Potrivit Christian Broadcasting Network (CBN), peste trei sute de creştini au fost ucişi de către extremiştii musulmani în Nigeria doar în lunile februarie şi martie 2019.

În timpul unuia dintre numeroasele atacuri, 76 de creştini provenind din mediul musulman au fost răpiţi de către Boko Haram, ţinuţi captivi şi torturaţi. Teroriştii au ales dintre creştini pe patru dintre liderii lor şi le-au poruncit, sub ameninţarea cu arma, să renunţe la Isus Hristos şi să se reconvertească la islam. Când creştinii au refuzat, au fost executaţi în faţa prietenilor şi a familiilor lor, informează International Christian Concern, citând sursele CBN.

La puţin timp după uciderea celor patru creştini, teroriştii le-au informat pe soţiile acestora că, dacă şi ele vor refuza să renunţe la credinţa în Hristos, atunci le vor executa copiii. În timpul nopţii, văzând că mamele lor erau neliniştite, copiii lor s-au apropiat de ele şi le-au spus că Domnul Isus le-a vorbit şi i-a asigurat că ”totul va fi bine”. Domnul le-a spus că El îi va proteja şi că nu dorea ca mamele să se lepede de El, ci să creadă că ”El este calea, adevărul şi viaţa”, le-au mai spus copiii mamelor lor, citaţi de misionarii de la Barnabas Fund.

Supravieţuitorii au povestit că a doua zi dimineaţa, teroriştii au aliniat copiii în faţa plutonului de execuţie. Când le-au cerut mamelor să se lepede de Hristos, acestea au refuzat. Extremiştii musulmani au luat poziţie de tragere. Apoi, deodată, au început să se ţină de cap şi să ţipe de groază ”şerpi, şerpi!”. Unul dintre teorişti a căzut mort pe loc, iar ceilalţi au fugit mâncând pământul. Unul dintre creştinii răpiţi a încercat să ia o armă abandonată şi să-i împuşte pe teroriştii care fugeau îngroziţi, dar un copilaş de patru ani l-a oprit şi i-a spus că nu este nevoie să lupte pentru că îngerii îi protejau. ”Nu trebuie să faci asta. Nu vezi că oamenii în alb luptă pentru noi?”, i-a spus copilaşul creştinului uimit.

Cei 72 de creştini supravieţuitori au reuşit să scape şi să ajungă într-o regiune mai sigură din Nigeria. Când misionarul de la Barnabas Fund l-a întrebat pe liderul grupului care a trecut prin această experienţă de ce crede el că Domnul Isus le-a apărut lor şi nu altor creştini persecutaţi, pastorul nigerian a răspuns: ”El nu are nevoie să li Se arate celor care au peste 200 de versiuni ale Bibliei şi pe mulţi care să le explice Cuvântul lui Dumnezeu… Aceşti oameni cărora li S-a arătat nu au nimic din toate acestea.”

Să Îl lăudăm pe Dumnezeu pentru miraculoasa eliberare a celor 72 de creştini nigerieni foşti musulmani. Să nu uităm însă să ne rugăm pentru văduvele martirilor nigerieni şi pentru copilaşii lor orfani, ca Domnul Isus să le aducă mângâiere şi pace în suflet, să le vindece rănile trupeşti şi sufleteşti şi să le dea puterea de a-i ierta şi a se ruga pentru cei ce le-au făcut rău. Să ne rugăm ca Dumnezeu să intervină cu puterea Sa în Nigeria, să-i apere pe copiii Săi prigoniţi pentru Numele lui Hristos şi să zădărnicească planurile celui rău de distrugere a mărturiei creştine în nordul şi centrul ţării.

Surse: persecution.org, cbn.com, barnabasfund.org