În India, câţiva creştini au fost bătuţi şi obligaţi de hinduşii extremişti să-şi ardă propriile Biblii

În India, câţiva creştini au fost bătuţi şi obligaţi de hinduşii extremişti să-şi ardă propriile Biblii. Atacul s-a petrecut în ziua de 19 martie a.c. într-un sat din regiunea Tamil Nadu a Indiei. Aproximativ 15 membri ai unei mişcări naţionaliste hinduse au năvălit în casa unui student creştin, pe nume Siddappa, din oraşul Hosur. Acolo au dat peste câţiva creştini strânşi la rugăciune, printre care şi un adolescent de 16 ani, bolnav, pentru care se rugau. Creştinii au fost scoşi din casă şi, în mijlocul străzii, li s-au aruncat pliantele, bibliile şi cărţile de cântări pe care le-au găsit în genţile şi în casa lui Siddappa. Apoi unul dintre credincioşi a fost obligat să toarne benzină pe ele şi să le dea foc, a relatat pentru Barnabas Fund unul din martorii oculari. Creştinii i-au implorat pe atacatori să nu incendieze bibliile, dar aceştia au fost de neînduplecat.

Nehemiah Christie, membru în sinodul bisericilor penticostale din Tamil Nadu a declarat: ”În prezent, orice adunare creştină este în pericolul de a fi întreruptă de forţele hinduse. Ne îngrijorează faptul că aceste grupări intră liber în casele oamenilor, îi ia la întrebări despre credinţa lor şi le confiscă articolele religioase, inclusiv bibliile, şi le pângăresc. Ideologia hindusă a intoleranţei şi a impunităţii, a scutirii de pedeapsă a agresorilor, se răspândeşte în acest stat, incitându-i pe oameni să hărţuiască şi să atace minorităţile religioase care doresc doar să fie lăsate să-şi practice credinţa în mod paşnic. O astfel de cultură nu este sănătoasă pentru generaţiile viitoare, care sunt martore la aceste acte cumplite. Guvernul indian nu trebuie să permită acestei ideologii care dezbină să întineze reputaţia Indiei ca o naţiune a păcii şi iubirii. Autorităţile trebuie să acţioneze acum”, susţine Nehemia Christie.

La rândul său, directorul executiv al Solidarităţii Creştine Internaţionale, Mervyn Thomas, a declarat: ”Suntem foarte îngrijoraţi că minorităţile religioase, care doar îşi exercită dreptul de a-şi practica religia sau credinţa, sunt hărţuite şi luate în vizor de grupuri care nu sunt trase la răspundere pentru atacurile lor. Cerem guvernului ca de urgenţă să îi aducă în faţa justiţiei pe cei implicaţi în atacurile asupra minorităţilor religioase şi să ia măsuri care să încurajeze coexistenţa tuturor religiilor în India”.

Din cei peste un miliard 350 de mii de locuitori ai Indiei, doar 65 de milioane sunt creştini, iar persecuţia asupra acestora s-a intensificat în ultimii ani, astfel că India ocupă în 2019 locul 10 din 50 pe lista statelor în care creştinii sunt cel mai crunt prigoniţi. Să ne rugăm pentru fraţii noştri de credinţă din această ţară, în special pentru cei despre care v-am spus astăzi, care şi-au pierdut Bibliile şi cărţile de cântări în foc şi care au fost bătuţi din cauza credinţei lor în Domnul Isus. Să ne rugăm ca Dumnezeu să îi încurajeze în credinţă şi să le dea curajul ca în continuare să se întâlnească unii cu alţii la închinare, studiu biblic şi închinare.

Sursa: csw.org.uk