Imigranti africani crestini vanduti pe pietele de sclavi in Libia

Refugiați creștini de pe continentul african au ajuns să fie vânduți pe piețele de sclavi în Libia. În goana după o oază de pace, din calea ISIS, mii de creștini africani au ajuns în robie vânduți de poliție sau de militanți islamici în Libia. Informația a fost confirmată de o anchetă făcută publică de CNN.

Harta de proveniență a sclavilor ajunți pe piețele din Libia cuprinde țările: Mali, Nigeria, Somalia, Sudan și Egipt, notează BBC. Un imigrant a descris Libia drept un „iad”, unde trăia cu „teama permanentă de a fi… luat de miliție și vândut ca sclav”.

Odată cu așa numita „Primăvară Arabă” și răsturnarea lui Muammar Gaddafi în 2011, Libia s-a transformat într-un teren de fotbal deschis pentru militanții islamiști care au umplut vidul de putere și controlează fluxul de migranți cum vor. Criza prin care trece Libia, afectează refugiații creștini vulnerabili și muncitorii imigranți, lăsându-i neprotejați în fața crimelor ISIS.

Uniunea Africană (UA) și-a exprimat revolta după ce CNN a publicat imaginile video în care migranți din Africa de Sud sunt vânduți deschis pe piețele de sclavi din Libia. În mod deschis, militanții ISIS se târguiesc pentru 400 de dolari sau 300 de lire steriline pentru fiecare tânăr african, care ajung să muncească din greu pentru nimic în agricultură sau să presteze servicii sexuale.

Președintele Uniunii Africane, Alpha Conde din Guineea, a solicitat în regim de urgență o anchetă privin acest „comerț din altă eră”!

„Aceste practici moderne de sclavie trebuie să se încheie, iar Uniunea Africană va folosi toate instrumentele de care dispune”, a declarat domnul Conde.

Libia a inițiat o investigație privind practica, a informat CNN vineri. În aprilie 2017, Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a declarat că a acumulat dovezi de sclavie în Libia. Șeful misiunii OIM pentru Libia, Othman Belbeisi, a declarat pentru BBC în acel moment că migranții au fost stabiliți în funcție de abilitățile lor.

„Se pare că nu au bani, iar familiile lor nu pot plăti răscumpărarea, așa că sunt vândute pentru a obține cel puțin un beneficiu minim. Prețul este cu siguranță diferit, în funcție de calificările și cunoștințele „sclavului”. De exemplu dacă poți face pictură sau gresie, sau o lucrare specializată atunci prețul devine mai mare”, explică Othman Belbeisi.

Nu știu cum vă influențează asemenea știri, dar ei sunt parte din același trup cu noi. Ei sunt mădulare din trupul lui Cristos, ei tot fac parte din Biserică – Mireasa Domnului care așteaptă cu dor aceeași zi măreață când el va reveni pe nori.

Echipa ȘtiriCreștine.ro vă provoacă să nu rămâneți indiferenți și să vă rugați fierbinte pentru protecția fizică, spirituală, psihică și emoțională a fiecărui copil de Dumnezeu care se află în asemenea circumstanțe sau este în acest pericol. Haideți să ne rugăm pentru salvarea lor din ghiarele oamenilor răi, din acest iad greu de conceput pentru noi care trăim în libertate. Rugați-vă pentru fetele violate și bătute. Pentru băieții expuși la munci grele. Pentru mamele și tații care sunt separați de copii lor și duși în robie. Rugați-vă și pentru cei care fug spre Europa, adică spre noi, și mor în apele Mării Mediteraniene. Rugați-vă pentru vindecarea țărilor lor de origine care ajung să fie doar ruine în urma distrugerilor lăsate de ISIS.

Mijlociți pentru credincioșii care au fugit de persecuție, iar acum sunt răpiți și vânduți ca sclavi. Cereți-I Domnului să Își facă simțită prezența prin Duhul Sfânt, pentru ca ei să rămână tari și să nu se teamă (Iov 11:15) în ciuda circumstanțelor îngrozitoare în care se găsesc.

Leave a Reply