Femeile crestine au de indurat de doua ori mai multa prigoana.

A teenager in Uzbekistan, where Christian women and girls face many different types of abuse. (Photo: World Watch Monitor)

(Photo: World Watch Monitor)

Conform rezultatelor acestui studiu, realizat in premiera si publicat de organizatia Open Doors International, ucenicele lui Hristos sunt expuse la un numar aproape dublu de factori de persecutie decat barbatii crestini. 83 la suta din totalul femeilor de pe pamant fac parte dintr-un grup religios, fata de 79 la suta dintre barbati. Dintre toate comunitatile religioase, crestinii sunt grupul cel mai prigonit, 215 milioane de crestini experimentand in zilele noastre un nivel ridicat, foarte ridicat si extrem de persecutie, potrivit Open Doors.

In ce priveste prigoana indurata de femeile crestine, aceasta este diferita de cea indurata de barbatii crestini pentru ca ele sunt dezavantajate din start din cauza sexului. De aceea credincioasele, in numeroase tari ostile crestinismului, sunt casatorite cu forta, violate si agresate sexual. In aceleasi tari, crestinii barbati sunt persecutati la locul de munca, luati la oaste sau sunt agresati fizic. Indiferent ce forma ia persecutia, scopul dusmanilor Evangheliei este acelasi: distrugerea comunitatilor crestine locale.

Sunt societati, ca Uzbekistanul, de exemplu, in care se asteapta ”supunere totala din partea femeilor fata de parintii lor si, daca se casatoresc, fata de sotii lor”. Lucrul acesta le face vulnerabile la persecutie – atat crestinele cat si celelalte femei din aceste societati fiind agresate verbal si fizic, discriminate, sunt tinute prizoniere in casa, obligate sa se casatoreasca, batute si violate, batjocorite, excomunicate, parasite de soti si deposedate de bunurile lor.

Potrivit unui cercetator care a studiat situatia din Iordania: ”femeile care se convertesc la Hristos in timp ce sunt casatorite cu un necrestin, risca sa fie abuzate si chiar sunt amenintate cu moartea, ceea ce le determina pe multe sa fuga de acasa. Ele se confrunta si cu restrictii de circulatie impuse fie de autoritati, fie de familie, pentru a le impiedica sa paraseasca tara”.

Un alt cercetator, din Nigeria, al persecutiei femeilor crestine spune: ”multe femei si fete crestine sunt obligate sa se casatoreasca cu necrestini, intrand in sistemul poligamiei. Altele sunt mutilate genital sau casatorite fiind minore, nu sunt lasate sa-si termine scoala”.

In tarile in care sunt raportate violente anticrestine, 41 la suta dintre atacuri au loc impotriva femeilor, comparativ cu 18 la suta impotriva barbatilor crestini, se mai arata in raportul citat.

 

https://www.worldwatchmonitor.org/2018/03/christian-women-face-twice-as-many-forms-of-persecution-as-men-for-gender-as-well-as-religion/