Elevi si preoti-profesori ai unui Seminar catolic din Nigeria atacati de fermierii musulmani fulani

Atacul a avut loc in noaptea de duminica spre luni, 28 mai a.c., asupra celor prezenti in campusul Seminarului Secret Heart Minor din capitala statului Taraba, Jalingo, din ”centura” Nigeriei.

Parintele Cornelius Koba, care abia a scapat cu viata, a povestit jurnalistilor de la publicatia Vanguard: ”Au sosit pe la ora unu noaptea, au pus mana pe un student si l-au obligat sa ii conduca la camera mea. Am iesit la ei, erau mai mult de cinci barbati inarmati. Imediat ce m-a vazut, unul dintre atacatori a strigat ”Uitati-l, ucideti-l!”, dar altul s-a opus. M-au lovit cu batele si cand am cazut, m-au impuscat in picior si au plecat. De asemenea, au tras in masina mea si in ferestrele locuintei distrugandu-mi televizorul si alte lucruri din casa”, a povestit parintele Koba. El a explicat ca singura lui vina este ca le-a cerut in repetate randuri crescatorilor musulmani de vite sa nu mai intre pe pasunea seminarului si sa nu mai taie copacii de acolo pentru a-si hrani cirezile.

De groaza, in timpul atacului, studentii s-au refugiat in tufisurile din vecinatate si nu s-au intors in campus pana nu s-a linistit totul. Din cauza pagubelor si traumelor provocate studentilor, cursurile au fost anulate timp de o saptamana.

Episcopul catolic al diocezei Awka a condamnat atacul asupra studentilor si preotilor de la seminarul din Jalingo. El a spus ca in Nigeria crestinii nu mai sunt doriti si ca acestia ar trebui sa se apere singuri. Totodata, episcopul l-a acuzat pe presedintele nigerian Muhammadu Buhari ca nu asigura protectia crestinilor si i-a cerut sa ii distruga odata pentru totdeauna pe cei care varsa sangele nevinovat al crestinilor.

Sa ne rugam pentru fratii nostri de credinta din Nigeria, in special pentru cei din nordul si centrul acestei tari, unde sunt minoritari in mijlocul musulmanilor tot mai radicalizati si tot mai dornici sa puna mana pe terenurile si fermele crestinilor.

Sa ne rugam ca Dumnezeu sa ii protejeze pe crestini, satele, fermele, bisericile si scolile lor. Sa Ii multumim lui Dumnezeu ca nici un credincios nu a fost ucis in atacul din 28 mai. De asemenea, sa ne rugam pentru insanatosirea grabnica a parintelui Cornelius Koba si a celor afectati de atac, pentru intelepciune in organizarea securizarii campusului crestin si ca autoritatile nigeriene sa se tina de promisiunile facute de a-i apara pe crestinii din regiunile periculoase pentru ei.

Surse: christiantoday.com, vanguardngr.com, dailypost.ng