Doar patru la suta dintre dezertorii nord-coreeni au vazut in tara lor o Biblie

Departamentul de stat american pentru Libertatea Religioasa Internationala a dat publicitatii, pe 29 mai a.c., Raportul pe 2017. Guvernul comunist al Coreii de Nord continua sa ”ii trateze aspru pe cetatenii care sunt implicati in vreo practica religioasa, inclusiv prin executii, torturi, batai si arestari”, se arata in Raportul recent publicat. Circa 80-120.000 de nord-coreeni sunt detinuti in inchisori politice, multi dintre ei din motive religioase. Se estimeaza ca intre 10-45% dintre detinuti sunt crestini. Peste 1.300 de incalcari ale drepturilor omului s-au inregistrat in Coreea de Nord anul trecut, 119 credinciosi au fost ucisi, iar 87 au disparut, raporteaza un ONG sud-coreean.

Guvernul american estimeaza ca in Coreea de Nord traiesc 25,2 milioane de locuitori. Natiunile Unite estimeaza ca, din totalul populatiei, 200-400.000 sunt crestini.

 ”Nord-coreenii care au reusit sa fuga din tara lor povestesc ca, in cele mai multe cazuri, credinciosii practicanti isi ascund activitatile de vecinii, colegii si alti membri din societate de teama sa nu fie raportate autoritatilor”, se mai arata in raport.

Grupurile pentru drepturile religioase si drepturile omului din afara Coreii comuniste continua sa semnaleze faptul ca in aceasta tara membrii bisericilor subterane sunt arestati, batuti, torturati si ucisi din cauza credintei lor in Isus Hristos. Organizatiile non-guvernamentale si dezertorii nord-coreeni confirma faptul ca ”rugaciunea, intonarea imnurilor si citirea Bibliei pot duce la pedepse severe, inclusiv inchisoare”. Sunt pedepsiti nu doar crestinii, ci si rudele lor pana la al treilea neam, invocandu-se vinovatia prin asociere.

Sa ii sustinem in rugaciune pe fratii nostri de credinta din Coreea de Nord, tara in care, de peste 16 ani, crestinii sunt cel mai crunt prigoniti. Sa ne rugam pentru cei care sunt in inchisoare sau in lagarele de munca fortata: ca Duhul Sfant sa ii intareasca in credinta, sa ii ajute sa supravietuiasca in conditiile extreme ale detentiei, sa aiba curajul de a impartasi Evanghelia chiar acolo, pentru eliberarea altor suflete si intoarcerea lor la adevaratul si singurul Dumnezeu, cel al Scripturii.

De asemenea, sa ne rugam pentru crestinii din biserica subterana, care sunt in primejdie clipa de clipa de a fi descoperiti, arestati, torturati si chiar executati impreuna cu cei din familia lor.

Sa ne rugam ca Dumnezeu sa Se indure de poporul nord-coreean si sa il elibereze de sub dictatura comunista.

Surse: christianheadlines.com, state.gov