Creştinii din Vietnamul comunist sunt discriminaţi sistematic

Creştinii din Vietnamul comunist sunt discriminaţi sistematic. Mai multe vă spunem acum la RVE în rubrica Info-persecuţii. La ce-a de-a 40-a sesiune a Consiliului Naţiunilor Unite, care a avut loc pe 13 martie a.c., dr.Nguyen Dinh Thang din Vietnam a cerut raportorului special ONU să intervină în favoarea creştinilor hmong şi montagnarzi care, din cauza credinţei lor, sunt crunt discriminaţi în propria ţară.

Potrivit dr.Thang, în comunităţile hmong şi montagnarde există cel puţin două mii de familii creştine cărora li se refuză drepturile civile de bază. Sunt afectaţi astfel circa zece mii de creştini care, dacă nu se leapădă de Hristos, după cum le cer autorităţile comuniste, sunt deportaţi din satele lor.

De asemenea, comuniştii refuză să elibereze creştinilor cărţi de identitate şi să le înregistreze în acte domiciliul. Din această cauză, credincioşii nu se pot deplasa în libertate în ţară şi nici nu pot fi înscrişi în sistemul educaţional sau de sănătate, informează International Christian Concern.

Nici creştinii care întemeiază familii nu sunt scutiţi de discriminare pentru că, dacă cei doi nu renunţă la creştinism, li se refuză emiterea certificatului de căsătorie, iar copiii lor nu primesc certficiat de naştere. Adesea, copiilor din aceste familii li se refuză şcolarizarea.

Vietnamul ocupă locul 20 din 50 pe lista neagră a ţărilor în care creştinii sunt cel mai mult prigoniţi pentru credinţa lor. Să îi susţinem în rugăciune pe fraţii noştri de credinţă persecutaţi în Vietnamul comunist. În timpul melodiei instrumentale, să ne rugăm ca Dumnezeu să îi ocrotească pe cei luaţi în vizor de autorităţi, să îi întărească în credinţă ca să Îi rămână loiali Mântuitorului Isus Hristos indiferent de persecutţia pe care o au de îndurat. Să ne rugăm ca Domnul să le poarte de grijă celor care au luat drumul pribegiei şi să le dea bucurie în suflet că, deşi sunt desconsideraţi în ţara lor, Dumnezeu îi consideră copiii Săi preţioşi, care vor moşteni Împărăţia cerurilor şi vor fi răsplătiţi pentru suferinţa îndurată de dragul lui Hristos.

Sursa: persecution.org