Creştinii din regiunea indiană Tamil Nadu, ţinta extremiştilor hinduşi

Creştinii din regiunea indiană Tamil Nadu au devenit şi ei ţinta extremiştilor hinduşi. Mai multe despre acest caz vă spunem acum la RVE în rubrica Info-persecuţii. Potrivit Morning Star News, extremiştii hinduşi le-au batjocorit pe creştinele care participau la o întâlnire de rugăciune numindu-le ”prostituate” şi ameninţându-le cu moartea. Pastorul Raju, gazda întâlnirii de rugăciune, a relatat că pe 17 februarie, peste 25 de săteni hinduşi, conduşi de liderii unui partid extremist, au năvălit în casa lui în timpul unei întâlniri de studiu biblic şi rugăciune la care participa împreună cu 20 de credincioase. Li s-a pus în vedere să părăsească locul, iar când au refuzat, hinduşii au început să le strige obscenităţi. Una din creştine a reuşit să cheme poliţia, care a restabilit ordinea, dar nu a dat curs plângerii pe care creştinii au făcut-o împotriva celor care i-au ameninţat”, a mai povestit pastorul Raju. El a menţionat că, din cauza faptului că sunt urmăriţi de hinduşii extremişti, membrilor bisericii le este teamă să mai vină la întâlnirile religioase din casa pastorului Raju.

Intensificarea sentimentelor anticreştine în rândul hinduşilor din Tamil Nadu este confirmată şi de faptul că pe 13 februarie a.c., fondatorul unui partid nationalist hindus a mers din uşă în uşă, însoţit de o poliţistă, pentru a le cere creştinilor să nu mai participe la serviciile divine. Cu o săptămână în urmă, acelaşi lider hindus trimisese un grup de circa patruzeci de coreligionari la o biserică de casă găzduită de un pastor în locuinţa sa închiriată lângă un templu hindus. Pastorului i s-a pus în vedere să înceteze rugăciunile în acea zonă, iar când acesta a refuzat, a primit o notificare legală în care se afirma, fără dovezi, că proprietatea aparţine templului hindus şi că ea nu poate fi ocupată sau folosită de creştini pentru activităţile bisericii. Proprietarul clădirii în care se adunau creştinii a cedat presiunilor poliţiei şi hinduşilor şi le-a cerut creştinilor să plece de acolo. Creştinii s-au mutat în oraşul apropiat, dar nu au renunţat la întâlnirile lor de rugăciune.

Se pare că atacarea bisericilor de casă din Tamil Nadu sunt motivate politic, a declarat Nehemiah Christie, coordonatorul pentru Tamil Nadu al Alianţei pentru Apărarea Libertăţii – India. ”Chiar districtele şi satele în care creştinii se întâlnesc de zece ani şi mai bine la rugăciune se află acum sub radarul violenţei extremiştilor hinduşi. India ocupă locul 10 din 50 pe lista neagră a ţărilor care-i persecută cel mai crunt pe creştini. Situaţia bisericilor de aici s-a înrăutăţit constant din 2014 şi până în prezent, de când la conducerea ţării a venit Narendra Modi, susţinut de naţionaliştii hinduşi.

Să ne rugăm pentru fraţii noştri de credinţă din regiunea Tamil Nadu a Indiei. În timpul melodiei instrumentale, să ne rugăm pentru siguranţa lor fizică, pentru întărirea în credinţă şi pentru perseverenţă în rugăciune, în ciuda batjocurilor, ameninţărilor şi persecuţiei.

Sursa: morningstarnews.org