Creştini ucişi în Burkina Faso pentru că nu s-au lepădat de Hristos

Creştinii ucişi pe 28 aprilie a.c. în Burkina Faso au fost executaţi pentru că nu s-au lepădat de Hristos. Cum s-a întâmplat totul, potrivit martorilor oculari, vă spun acum la RVE în rubrica Info-persecutii. Cei şase creştini făceau parte din biserica Assemblies of God din satul Sirgadji din nordul ţării. Atacatorii i-au oprit pe credincioşi când ieşeau din biserică, în jurul orei unu după-amiaza, după serviciul divin de dimineaţă şi, ameninţându-i cu arma, le-au cerut să se convertească la islam. Când creştinii au refuzat, atacatorii i-au dus sub un copac, le-au luat bibiliile şi telefoanele, după care i-au executat unul câte unul, în spatele bisericii. Printre cei martirizaţi se numără pastorul senior al bisericii, fiul şi unul din ginerii săi care era diacon în biserică, precum şi un învăţător local. Atacatorii au furat apoi diverse lucruri din biserică şi au dat foc amvonului.

Biserica atacată este una dintre cele mai vechi din regiune şi se află la graniţa cu Mali, în nordul Burkinei Faso. Pastorul martir Pierre Ouédraogo slujea comunitatea de aproape 40 de ani. Ginerele lui a spus jurnaliştilor că, deşi a sesizat pericolul, ”pastorul a preferat să moară pentru credinţa lui decât să părăsească satul”. În urma atacului, peste o sută de creştini au fugit din sat, stabilindu-se în localităţile mai sigure din sudul ţării, informează World Watch Monitor.

Preşedintele Federaţiei Bisericilor Evanghelice şi a Misiunilor din Burkina Faso, Henri Ye, a declarat că ”nu doar biserica din Sirgadji a fost atacată, ci şi toate valorile toleranţei, iertării şi iubirii care au condus dintotdeauna statul Burkina Faso. Libertatea de închinare garantată de Constituţie a fost batjocorită”, a mai spus Henri Ye. În apelul său la unitatea creştinilor el spune: ”în faţa urii oarbe, să Îl rugăm pe Dumnezeu să ne dea putere să răspândim dragostea, care ne face copii ai lui Dumnezeu. Unitatea Trupului lui Hristos şi a întregii naţiuni trebuie realizată cu orice preţ”.

„Răzbunarea nu a fost niciodată o soluţie bună”, spun liderii creştini din Burkina Faso. „Mai mult, Dumnezeul pe care Îl slujim este dragoste. El ne invită să ne iubim vecinul. Lumea este rea, dar biserica trebuie să îşi îndeplinească rolul. Să veghem şi Dumnezeu va face restul pentru slava Numelui Său cel sfânt, chiar în momente dificile”.

Să îi susţinem şi noi în rugăciune pe creştinii din Burkina Faso, în aceste vremuri de intensificare a extremismului islamic. În timpul melodiei instrumentale, să ne rugăm pentru familiile îndoliate, pentru întărirea în credinţă a credincioşilor din întreaga ţară şi ca Dumnezeu să îi protejeze şi să zădărnicească planurile celui rău de distrugere a mărturiei creştine din această ţară din vestul Africii.

Sursa: persecution.org