Crestinele din Arabia Saudita isi practica in secret credinta in Isus Hristos

Organizatia Open Doors relateaza cateva aspecte din viata secreta a unei crestine saudite, reprezentativa pentru majoritatea femeilor crestine, persecutate in Arabia Saudita. Crestina, cu pseudonimul Nawal din motive de securitate, este casatorita si mama de copii mici. Fiind casnica, nu poate avea legaturi directe cu alti crestini, astfel ca toata comunicarea ei cu biserica se reduce la ceea ce poate primi si transmite prin retelele de socializare.

De exemplu, in timp ce pregateste mancarea pentru cei mici, Nawal primeste pe WahtsApp cateva cuvinte de incurajare in limba araba, de la prietena ei care o asigura ca se roaga pentru ea. Nawal citeste mesajul, inchide ochii o secunda in rugaciune si sopteste ”Amin”. Raspunde rapid la mesaj, sterge intreaga conversatie din telefon si se intoarce la gatit. Ii este atat de teama sa nu fie descoperita ca este crestina – in special de catre sotul ei – incat cu greu indrazneste sa raspunda la mesajele altor credinciosi. Daca o face, scrie generalitati, fara a mentiona ceva care sa duca la credinta crestina. De asemenea, s-a oprit sa mai citeasca Biblia pe laptop de teama ca sotul ei ar putea verifica site-urile accesate pe internet si ar descoperi ca ea Il urmeaza pe Domnul Isus.

Femeile din Arabia Saudita se confrunta cu numeroase restrictii: trebuie sa se imbrace dupa un anumit cod vestimentar, sunt separate de barbati in spatiile publice si fiecare femeie trebuie sa fie insotita pe strada de un barbat sau gardian. Abia in iunie a.c. femeilor din Arabia Saudita li s-a permis sa conduca autovehicule.

Ca numeroase femei saudite, Nawal a crescut simtindu-se un cetatean de mana a doua. Isi aminteste cum a apelat la internet pentru a fi apreciata ca tanara femeie si a intelege ce rost are viata ei. In timp ce naviga online, Nawal a intrat in legatura cu o femeie care vorbea despre dragostea lui Dumnezeu, despre cum El ii accepta pe pacatosi, iar dragostea Lui de tata pentru cei care devin copiii Sai i-a atins inima lui Nawal. A luat legatura, prin intermediul organizatiei Open Doors, cu alti crestini care i-au trimis materiale despre crestinism si au calauzit-o in studii biblice online. Treptat, Nawal a simtit cum Domnul Isus ii vorbeste, iar intr-o zi si-a daruit viata Mantuitorului. Nu poate uita pacea si bucuria pe care le-a simtit in inima in ziua aceea. Tot prin intermediul internetului a intrat in legatura cu alte crestine din Arabia Saudita, dar nu le-a intalnit apoi fata in fata pentru ca lucrul acesta era si este prea periculos pentru toate.

Odata cu bucuria nasterii din nou, a venit si incercarea credintei lui Nawal pentru ca mama ei a aflat ca s-a increstinat si a sechestrat-o in casa pentru a nu se intalni cu alti credinciosi. A stat inchisa ani de zile si a comunicat cu crestinii doar online, prin telefon si laptop. Au inceput si presiunile din partea familiei de a se marita, bineinteles cu un musulman. Dupa ce a respins doi pretendenti, Nawar a trebuit sa se casatoreasca cu un musulman care i s-a parut mai putin strict decat ceilalti. S-a mutat la casa ei, dar ii este teama ca sotul ei sa nu descopere ca este crestina. Astfel ca, de ochii lui, se poarta ca o musulmana, participand de cinci ori pe zi la ritualurile islamce. Dar in inima ei se roaga Domnului Isus si ii cere sa o intareasca in credinta.

Arabia Saudita ocupa locul 12 din 50 pe lista din 2018 a tarilor ostile crestinismului. Potrivit legii saudite, daca sotul lui Nawal ii descopera credinta in Hristos, el are dreptul sa o bata, sa divorteze de ea si chiar s-o ucida. Nimeni nu ii va veni in ajutor lui Nawal. Cei care parasesc islamul sunt crunt pedepsiti, iar statul lasa familiilor libertatea sa faca orice cu acesti apostati.

Chiar daca traieste in izolare, ascunzandu-si credinta in Hristos, Nawal nu este singura. Noi putem fi alaturi de ea in rugaciune, stiind ca Dumnezeu poate ajunge acolo unde noi nu reusim. De aceea, sa ne rugam pentru Nawal si pentru crestinele din Arabia Saudita, ca Dumnezeu sa le dea putere sa reziste in credinta si ca Domnul Isus sa li Se descopere si sotilor si rudelor lor musulmane.

Sursa: opendoorsuk.org