Creştină pakistaneză, răpită şi forţată să se convertească la islam, eliberată

O creştină pakistaneză, care fusese răpită şi forţată să se convertească la islam s-a reîntors la familia sa. Mai multe despre acest caz vă spunem acum la RVE în rubrica Info-persecuţii. Potrivit Morning Star News, creştina, pe nume Saima Iqbal, a fost răpită pe 25 februarie a.c. de un criminal musulman şi trei prieteni de-ai acestuia, la periferia capitalei Pakistanului, Islamabad. Saima, în vârstă de 35 de ani, este căsătorită de 15 ani cu un creştin şi au împreună trei băieţi cu vârsta între 4 şi 14 ani. ”Răpitorul, pe numele său Muhammad Khalid Satti, este un criminal înrăit şi i-a mai atacat în trecut pe creştini. În zonă locuiesc trei – patru sute de familii creştine şi aproape toate au fost batjocorite sau torturate, de-a lungul timpului, de Satti şi complicii săi”, a povestit reporterilor un localnic creştin.

Imediat ce copiii i-au povestit că mama lor a fost răpită, soţul Saimei, Naveed, a reclamat răpirea la poliţie, dar poliţiştii l-au avertizat pe răpitor în loc să o elibereze pe creştină. Doar după ce Naveed a ameninţat că-şi dă foc, au înregistrat poliţiştii reclamaţia acestuia, la patru zile de la răpire. Pe 5 martie poliţiştii l-au informat pe Naveed că soţia lui s-a căsătorit cu un musulman şi că s-a convertit la islam, iar un cleric musulman ar fi oficiat căsătoria Saimei cu răpitorul ei, Satti. ”Am refuzat să cred varianta lor şi i-am cerut şefului poliţiei să mă ajute să-mi recuperez soţia. La ordinul şefului, poliţiştii au eliberat-o pe creştină şi l-au arestat pe răpitor. Dar a doua zi, Saima a fost obligată să spună anchetatorilor, pentru a-şi salva familia de consecinţe grave, că s-a convertit la islam şi că s-a căsătorit de bună voie. Declaraţia i-a fost smulsă de către poliţişti în maşină, în drum spre biroul comisarului-adjunct, maşină în care s-a aflat şi răpitorul ei, Satti Astfel, acesta a putut fi eliberat pe cauţiune.

Naveed a reuşit să vorbească cu Saima şi aceasta i-a istorisit cum a fost răpită, violată, torturată şi forţată de Satti şi complicii lui să semneze certificatul de căsătorie. ”Mi-a arătat urmele torturilor pe trupul ei şi cum a fost obligată să se supună cerinţelor torţionarului său”, a povestit Naveed celor de la Morning Star News. El a făcut imediat o înregistrare video, pe care a postat-o pe Facebook, în care Saima, zdruncinată, povesteşte calvarul prin care a trecut şi apelează la premierul pakistanez pentru a-i face dreptate. După ce apelul video al Saimei a ajuns viral, Naveel şi soţia lui au început să primească telefoane de sprijin din partea multor oameni şi organizaţii. Pe 18 martie, ministrul de interne a desemnat o echipă care să ancheteze cazul. Două zile mai târziu, anchetatorii au concluzionat că Satti a forţat-o pe creştină să se convertească la islam şi că declaraţiile ei anterioare au fost semnate sub presiune. Satti a fost trimis la închisoare, iar poliţiştii responsabili au fost suspendaţi pentru neglijenţă în serviciu.

Saima suferă acum de stres post-traumatic. ”Nu mai este aceeaşi persoană, dar am credinţă în Domnul Isus că, în timp, va aduce vindecare sufletului ei”, îşi exprimă încrederea Naveed. Să ne rugăm şi noi pentru această familie greu încercată. În timpul melodiei instrumentale, să ne rugăm ca Dumnezeu să vindece trupul şi inima Saimei, să o elibereze de frică şi să îi dea putere să-i ierte pe agresorii săi. Să ne rugăm ca soţul ei, Naveed, să aibă înţelepciune să ştie cum să o ajute în recuperare şi să-i fie alături, ca Duhul Sfânt să-l întărească în credinţă pentru a fi un sprijin şi un exemplu pozitiv pentru copilaşii lor.

Sursa: persecution.org