Creștin kârgâz amenințat cu închisoarea

„Te vom închide în închisoare şi mă vei implora pentru viaţa ta”, a fost ameninţat un creştin kîrgîz de către un avocat furios. Surse de pe teren ale organizatiei de caritate Barnabas Fund ne aduc în atenţie prigoana de care are parte Eldos, un tânăr din Kîrgîstan, care era să moară din cauza bătăilor primite din partea a trei musulmani furioşi care aflaseră că Eldos a părăsit islamul pentru Hristos. Atacul asupra creştinului a avut loc în luna octombrie anul trecut. Recent, în biroul procurorului, tânărul creştin, care a depus plângere împotriva agresorilor săi, a fost ameninţat cu închisoarea de către avocatul acestora, care a încercat astfel să-l determine să renunţe la plângerea împotriva clienţilor săi. Eldos şi unchiul său, care este de asemenea creştin, au luat în serios ameninţarea şi au fugit în altă ţară pentru a-şi salva viaţa.

Persecuţia tânărului creştin kîrgîz a început pe 17 octombrie 2018 când trei extremişti musulmani au intrat cu forţa într-o casă din satul Tamchi căutând să-l bată pe unchiul lui Eldos. Dar creştinul nu era acolo, aşa că musulmanii l-au luat la întrebări pe Eldos. Aflând că şi el este creştin, l-au luat la pumni până l-au trântit la pământ. I-au strigat că este un infidel şi că a trădat islamul, au încercat să-l forţeze să recite crezul islamic şi să se reconvertească la islam, dar Eldos a refuzat cu tărie. Atunci l-au lovit în cap, i-au spart dinţii şi l-au lăsat semi-inconştient. Au ameninţat că, dacă vor reveni, îl vor ucide dacă îl vor mai găsi în sat până dimineaţă.

Prietenii atacatorilor lui Eldos au mers în trei sate şi i-au ameninţat pe creştinii de acolo că le vor incendia casele dacă cei trei extremiştii vor fi pedepsiţi pentru ce i-au făcut lui Eldos. După câteva luni, pe 23 februarie a.c., Eldos şi avocatul lui au fost chemaţi la biroul Afacerilor Interne unde au fost puşi faţă în faţă cu agresorii, lucru neobişnuit în Kîrgîstan. Pe lângă faptul că l-a ameninţat, avocatul musulmanilor i-a smuls lui Eldos telefonul din mînă, a şters înregistrările din el şi chiar l-a lovit. Anchetatorul guvernamental prezent acolo nu a făcut nimic pentru a încheia cele zece ore de interogatoriu la care a fost supus Eldos.

Să ne rugăm pentru acest curajos ucenic al Domnului din Kîrgîstan şi pentru unchiul său. În timpul melodiei instrumentale, să ne rugăm ca rănile căpătate de Eldos în urma bătăilor să se vindece repede şi bine, ca Dumnezeu să îi ocrotească acolo unde s-au refugiat, să îi crească şi să îi întărească în noua lor credinţă în Isus Hristos, singura care poate salva sufletul omului de pedeapsa veşnică a Iadului.

Sursa: barnabasfund.org