Copiii sunt partea cea mai vulnerabila a Bisericii prigonite

In zonele in care crestinii sunt o minoritate persecutata, cei mai tineri si mai slabi membri ai societatii, copiii, se afla in cel mai mare pericol pentru ca puternicii zilei nu le iau apararea. Unii dintre micutii crestini sunt ucisi, altii raman orfani dupa ce parintii lor si-au dat viata ca martiri pentru Hristos. Unii sunt smulsi de langa parintii lor cand unul din acestia este arestat. Alti copii sunt refugiati impreuna cu familia lor nevoita sa ia calea pribegiei din cauza violentelor si opresiunii. Hartuirea si discriminarea sunt la ordinea zilei in viata multor micuti din familiile crestine. Ei sunt respinsi de societate si chiar de unii membri ai familiei lor, li se interzice dreptul la educatie, la angajare sau ingrijire medicala. Unii adolescenti chiar dispar – fiind casatoriti fortat cu persoane de alta religie, vanduti ca sclavi sexuali sau ca mana de lucru, altii sunt inrolati cu forta in grupari militare.
Situatia copiilor crestini prinsi in focul prigoanei este tot mai disperata si numarul lor creste in numeroasele tari ostile Evangheliei. De exemplu, copiii din Columbia sunt supusi unor violente extreme atunci cand parintii lor sunt ucisi sau maltratati de traficantii de droguri sau de gherile.
In Pakistan, copiii crestinilor sunt adesea obligati sa munceasca, pe un salariu de nimic, in fabrici de caramida.
In Indonezia, sunt adesea exclusi din societate si potopiti de amenintari astfel incat sunt nevoiti sa se ascunda. Pericolul este si mai mare pentru cei care parasesc islamul pentru a-si dedica viata Domnului Isus.
Leah este o fetita crestina din Irak, in varsta de noua ani. Acesta nu este numele ei adevarat, ci un pseudonim, din motive de securitate. Familia ei a primit ordinul sa paraseasca Bagdadul in 24 de ore, altfel casa lor va fi bombardata. Toti vecinii lor crestini au primit acelasi ordin. Familiile care nu s-au supus au fost decimate: tatii au fost ucisi, femeile si fiicele violate, iar copiii rapiti si multi dintre ei ucisi. Micuta Leah, obligata sa-si faca repede bagajul de pribegie, a spus ca lucrul pe care doreste cel mai mult sa-l ia cu ea, mai mult chiar decat papusile, este Biblia ei pentru copii. Tatal i-a explicat ca, daca este descoperita Biblia, cu totii ar putea fi ucisi de teroristii musulmani la punctele de control. ”Poti sa-ti impachetezi Biblia, dar trebuie sa te rogi neincetat ca Dumnezeu sa ne protejeze in aceasta calatorie”, i-a spus tatal Leei. Micuta s-a rugat si au ajuns cu bine in nordul Irakului, fara a intalni vreun terorist, povestesc cei de la organizatia Open Doors, care ii ajuta pe crestinii prigoniti.
In Coreea de Nord, tara care-i persecuta cel mai crunt pe crestini, parintii credinciosi Domnului Isus nu sufla un cuvant copiilor lor despre religia pe care care o au. Si aceasta pentru ca la scoala copiii sunt descusuti despre ce se intampla in familia lor si dascalii au ordin de la Partidul Comunist sa foloseasca diverse trucuri pentru a-i prinde pe cei care fac parte dintr-o familie crestina. De exemplu, un invatator le arata elevilor din clasa intai o imagine cu o Biblie. ”Aveti o asftel de carte in casa voastra?” sunt intrebati micutii. ”Da”, ar putea raspunde un copilas. ”Familia mea are aceasta carte.” Imediat invatatorul alerteaza autoritatile despre familia crestina anti-statala, iar politia ii aresteaza pe parinti si copii si ii trimite pe toti in lagarele de munca fortata.
Sa ii purtam in rugaciune pe copilasii din familiile crestinilor persecutati. Sa ne rugam ca Dumnezeu sa ii ocroteasca pe micuti si familiile lor, sa le poarte de grija in toate, astfel incat ei sa experimenteze dragostea Domnului Isus si a Bisericii Sale din intreaga lume, sa inteleaga mai bine Evanghelia si sa aiba curajul ca, impreuna cu parintii lor, sa o impartaseasca semenilor lor din societatile devastate de egoism, prejudecati si ura impotriva crestinilor.

Sursa: christianheadlines.com