Comuniştii chinezi îi recompensează cu bani pe cei care raportează autorităţilor activităţile religioase ilegale

Comuniştii chinezi îi recompensează cu bani pe cei care raportează autorităţilor activităţile religioase ilegale, inclusiv întâlnirile creştinilor în bisericile de casă. Pe 20 martie a.c., Biroul Afacerilor Etnice şi Religioase din Guangzhou a anunţat că va oferi o răsplată echivalentă cu 450, 750 si 1.500 de dolari americani oricărui cetăţean chinez care observă şi semnalează autorităţilor activităţile ilegale ale vecinilor lor. Suma pentru trădare depinde de gravitatea ilegalităţii sesizate, precizează AsiaNews.

Toate bisericile din China sunt obligate să se înregistreze la stat. Chiar şi cele care au aprobarea de funcţionare sunt supuse unor restricţii severe în ce priveşte închinarea şi practicarea credinţei creştine. Din această cauză milioane de creştini chinezi au ales să nu-şi înregistreze bisericile la stat, ci să se întâlnească pe ascuns, în biserica subterană.

Revenind la răsplata pentru deconspirarea creştinilor care participă la bisericile de casă, autorităţile „n-ar fi putut alege un timp mai bun ca acesta, exact înainte de Paste”, a declarat un preot celor de la AsiaNews.” În această perioadă ne gândim mai intens la ce a suferit Mântuitorul Isus Hristos şi la faptul că a fost trădat de Iuda pentru 30 de arginţi. Autorităţile din Guangzhou vor să-i transforme pe oameni în mai multe mini-iude”, mai spune preotul chinez.

Guangzhou, al cincilea oraş ca mărime din China, este capitala provinciei Guangdong şi are unsprezece milioane de locuitori. Anul trecut, autorităţile provinciei au închis o mare biserică protestantă, dar creştinii de aici continuă să se întâlnească la rugăciune, studiu biblic şi închinare în case. O credincioasă a scris pe site-ul AsiaNews: ”Acum, în China, trăim într-o atmosferă de Big brother.” Potrivit noii legi, cetăţenii pot raporta, prin telefon sau scrisori, la birourile autorităţilor, activităţile creştine suspecte. Printre altele, sunt consideraţi periculoşi cei care, fără a avea aprobarea statului chinez, înfiinţează locuri pentru activităţi religioase, organizează cursuri religioase, conferinţe, pelerinaje. În China, copiilor sub 18 ani nu li se permite să fie împărtăşiţi sau să participe la catehism.

Să ne rugăm pentru fraţii noştri de credinţă persecutaţi în China comunistă. În timpul melodiei instrumentale, să ne rugăm ca Dumnezeu să le dea înţelepciune în organizarea activităţilor bisericilor de casă din care fac parte, să îi întărească în credinţă şi să îi păzească de informatori.

Sursa: christianheadlines.com