Centru crestin pentru educarea copiilor defavorizati inchis in India

Cazul ne este adus in atentie de organizatia Porti Deschise. Potrivit site-ului www.porti-deschise.org, 74 de copii defavorizati au fost escortati de politie la autobuzul care i-a luat din centrul crestin Mission Emmanuel din statul Rajashtan pentru a-i duce in alta parte. Parintii si educatorii au privit cu neputinta cum micutilor li s-a luat sansa de a primi o educatie mai buna. Motivul: organizatia crestina nu a primit aprobarea de functionare in urma numeroaselor solicitari. ”Misiunea Emmanuel este cunoscuta in regiune de mai bine de zece ani pentru calitatea educatiei si a serviciilor sale. Fondatorul misiunii a intampinat insa o puternica opozitie din partea liderilor politici”, a declarat pentru Open Doors Lilian Grace din Comisia pentru minoritati din Rajashtan.

In India, crestinii sunt tinta nationalistilor hindusi, care detin in prezent puterea in tara si care actioneaza pentru stoparea inaintarii Evangheliei. Atacurile anticrestine au crescut in 2017 cu 20 la suta, fiind raportate peste 240 de cazuri de persecutie impotriva crestinilor. ”Cand cei atacati merg sa depuna plangere la politie, agentii abia coopereaza si adesea refuza sa  inregistreze plangerile crestinilor. Atacatorii nu sunt pedepsiti pentru faptele lor, iar crestinilor li se spune ca vor fi batuti daca ii vor converti pe alti hindusi la Hristos”, a spus pentru Open Doors Tehmina Arora, avocata si directoarea unui grup pentru drepturile omului. India ocupa locul 11 din 50 pe lista neagra a tarilor care se opun cel mai mult, in 2018, raspandirii Evangheliei si ucenicilor lui Hristos.

In fata intensificarii persecutiei anticrestine in India, liderii bisericilor din aceasta tara au lansat un apel la post si rugaciune catre credinciosii indieni, in fiecare vineri, ”pentru reinnoirea noastra spirituala si a natiunii noastre”, in vederea alegerilor nationale din 2019 – se arata in apelul adresat bisericilor din India.

Sa ii sustinem si noi in rugaciune pe fratii nostri de credinta indieni: pentru protectia speciala a lui Dumnezeu asupra celor care sunt minoritari in mijlocul comunitatilor musulmane sau hinduse tot mai radicalizate.

De asemenea, sa ne rugam pentru cei 74 de copii carora li s-a refuzat scolarizarea in centrul crestin, ca Dumnezeu sa le poarte de grija in toate nevoile lor si sa le aduca aminte ce au auzit de la profesorii lor crestini, si anume ca Domnul Isus ii iubeste si este alaturi de ei.

Sa ne rugam ca Dumnezeu sa asculte rugaciunile fierbinti ale bisericii prigonite din India pentru libertate religioasa si revigorare spirituala in aceasta tara.

Sursa: porti-deschise.org