Ce cred nord-coreenii despre summitul Trump-Kim?

Acum că întâlnirea istorică dintre președintele SUA Donald Trump și conducătorul Coreei de Nord, Kim Jong-un a avut loc, ce părere au nord-coreenii despre asta?

Hea Woo a petrecut câțiva ani într-un lagăr de muncă din Coreea de Nord și soțul ei a fost omorât din cauza credinței sale în Isus. Hea Woo a putut să scape și acum trăiește în Coreea de Sud. Ea spune: „Ar trebui să avem grijă să nu fim înșelați. Am trăit în Coreea de Nord și știu cât de oribili sunt liderii Kim. Familia Kim nu se va schimba dintr-o dată pur și simplu. Dar este posibil ca Dumnezeu să-i transforme pe oameni prin puterea Sa. Să ne rugăm ca, în cazul în care Coreea de Nord ar avea niște planuri întunecate, ele să fie scoase la lumină.”

Yong Sook a fost și el închis în Coreea de Nord, iar soțul ei a murit în închisoare. Ea trăiește acum în Coreea de Sud. Ea spune: „Ca să fiu sinceră, am urmărit summit-ul dintre Kim și Trump cu foarte multă indignare. Câți oameni nevinovați au murit din cauza dezvoltării armelor nucleare despre care vorbesc ei acum?

Până acum, niciunul dintre liderii din Coreea de Nord nu a avut cu adevărat grijă de poporul său. L-au lăsat să moară de foame. De ce? Pentru că ei nu vor să renunțe la acele arme nucleare. Au nevoie de ele ca să supraviețuiască și supraviețuirea este dorința lui Kim Jong-un.”

Yong Sook spune: „Kim Jong-un ar trebui să mărturisească ce au făcut el și regimul său. El ar trebui să deschidă ușile lagărelor politice și să ceară iertare în genunchi celor care au suferit din cauza regimului său. Viețile cetățenilor din Coreea de Nord sunt la fel de importante ca viața lui Kim Jong-un. Rugați-vă ca Tatăl nostru ceresc să judece puterile rele după dreptatea și neprihănirea Sa. Rugați-vă pentru cei care au suferit și suferă în Coreea de Nord.”

John Choi, un creștin nord-coreean și un militant pentru drepturile omului care trăiește acum în Regatul Unit, spune: „Sper că, în cazul în care va exista un progres economic, acesta să paveze drumul spre mai multă libertate pentru oamenii din Coreea de Nord, libertatea gândirii, libertatea de șanse și libertatea religioasă.  Cred că acest lucru va fi probabil să se întâmple în 25-30 de ani, dar sper ca, în lumina comentariilor lui Trump de astăzi, acest lucru să se întâmple mult mai curând.”

După spusele președintelui Trump, a fost discutat subiectul raportului asupra drepturilor omului din Coreea de Nord. John Choi a spus: „Acesta este începutul procesului. Primii pași au fost făcuți. Trump nu a vorbit în mod clar despre problemele drepturilor omului. Dar el a vorbit despre denuclearizare. Să sperăm că denuclearizarea va duce la mai mulți bani disponibili pentru hrănirea cetățenilor de rând din Coreea de Nord și că acest lucru le va oferi o viață mai bună.

Președintele Trump a spus că problemele legate de drepturile omului sunt niște procese continue. Mă bucur că se află acum pe agenda politică. Dar trebuie să se dedice și Kim Jong-un acestora. Kim Jong-un nu s-a referit încă la lagăre și la libertatea religioasă. Aceste este un proces în desfășurare și voi continua să militez și să mă rog pentru el.”

Rugați-vă pentru:

  • Mângâierea miilor de creștini închiși în Coreea de Nord și pentru ca într-o zi, cât mai curând, să fie eliberați;
  • Protecție, curaj și discernământ pentru creștinii secreți din Coreea de Nord și pentru lucrătorii de la Open Doors care îi slujesc;
  • Înțelepciune pentru liderii mondiali care cumpănesc cum să abordeze Coreea de Nord în continuare;
  • Pentru ca într-o zi, foarte curând, oamenii din Coreea de Nord să fie liberi.

Sursa: opendoorsuk.org