„Bisericile de casă şi reţelele evanghelice sunt cea mai mare ameninţare pentru tineretul iranian”

Bisericile de casă şi reţelele evanghelice sunt cea mai mare ameninţare pentru tineretul iranian, a avertizat liderul musulman Naser Rafiei într-un discurs în oraşul celui mai mare seminar islamic din Iran. Mohabat News informează că liderii musulmani iranieni sunt îngrijoraţi de răspândirea creştinismului în ţară şi de faptul că tot mai mulţi tineri iranieni îşi pierd încrederea în islam.

Creşterea numărului bisericilor de casă din Iran a determinat regimul de la Teheran să-şi intensifice persecuţia împotriva creştinilor, pe care-i acuză că încearcă să-i alunge pe musulmani şi să ocupe terenul islamic. Regimul iranian, care este puternic influenţat de clericul din această ţară, se simte sub presiune din cauza faptului că nemulţumirea populaţiei faţă de ce se întâmplă în ţară este în creştere. Mulţi iranini sunt obosiţi de moralismul strict islamic impus lor de către guvern. Tinerii, în special, sunt curioşi de alternative la islam, iar lucrul acesta este benefic răspândirii Evangheliei.

Iranul ocupă locul 9 din 50 pe lista neagră a ţărilor în care creştinii sunt cel mai mult persecutaţi. Liderul suprem al acestei ţări este Ayatollahul Ali Khamenei. Din cele 82 de milioane de locuitori, creştinii sunt doar opt sute de mii, o minoritate de nici unu la sută din populaţie. Cei mai mulţi creştini din Iran provin din context musulman. Regimul iraninan nu recunoaşte statutul musulmanilor care se convertesc la creştinism. Aceşti noi ucenici ai lui Hristos sunt adesea hărţuiţi, arestaţi, trimişi la închisoare şi interogaţi de către autorităţi.

Creştinii care pot dovedi că familia lor a fost creştină înainte de Revoluţia din 1979, sunt mai liberi să-ţi practice credinţa, dar tot se confruntă cu restricţii severe. De exemplu, nu pot împărtăşi Evanghelia altora şi trebuie să se închine doar în locurile special desemnate, într-o altă limbă decât farsi, limba oficială a Iranului. Orice încălcare a acestor restricţii poate avea drept consecinţă închisoarea.

Să îi susţinem în rugăciune pe fraţii noştri de credinţă din Iran. În timpul melodiei instrumentale, să ne rugăm că Dumnezeu să îi ocrotească, să îi întărească în credinţă şi să îi ajute să îndure persecuţia fără a se lepăda de Hristos. Să ne rugăm pentru liderii bisericilor evanghelice de casă, ca Duhul Sfânt să le dea înţelepciune în organizarea întâlnirilor secrete, să le dea discernământ spiritual şi să le descopere informatorii care sunt infiltraţi în adunările lor. Să ne rugăm pentru curajul de predica Evanghelia şi ca Duhul Sfânt să cerceteze tânăra generaţie şi să-i pună în inimă curiozitate şi foame după Cuvântul lui Dumnezeu din Biblie. De asemenea, să ne rugăm ca Dumnezeul nostru Atotputernic să zădărnicească planurile celui rău de distrugere a bisericii subterane din Iran.

Sursa: mohabatnews.com