Biserica interzisa intr-un sat din Pakistan

Crestinilor din satul Nayya Sarabah, provincia Punjab, li s-a pus in vedere sa inlature orice semn vizibil al crestinismului de pe cladirea bisericii lor după ce, în urmă cu sase luni fuseseră obligati sa semneze o declaratie ca nu vor mai tine servicii divine in biserica si nici in casele lor. Astfel ca, dinainte de Craciunul 2017, in locasul de cult crestin din Nayya Sarabah, cele 40 de familii ale enoriasilor nu s-au mai intalnit la biserica pentru slujbele religioase.

Autoritatile pakistaneze si-au motivat decizia de inchidere a locasului crestin de cult prin faptul ca nu se afla pe lista cu bisericile autorizate si, deci, politia nu poate asigura protectia crestinilor in zilele de duminica si in timpul activitatilor de peste saptamana. Deci, in numele sigurantei, au interzis intalnirea credinciosilor pentru inchinare in biserica sau in locuintele particulare.

Unul din sateni, musulman, le-a spus celor de la World Watch Monitor ca, din moment ce musulmanii sunt majoritari in sat, ei nu pot permite ca in mijlocul lor sa existe o biserica. Proprietarul dispensarului din localitate a declarat, la randul lui, ca satenii musulmani si administratia locala cauta un loc in afara satului unde crestinii sa-si construiasca biserica. Dar cei mai multi crestini de aici sunt muncitori necalificati la o fabrica de caramida si, deci, foarte saraci. Actuala cladire a bisericii apartine unei grupari evanghelice si este construita pe terenul unui credincios in varsta de 70 de ani, pe nume Rafiq Masih care, neavand copii, a pus terenul la dispozitia lucrarii lui Dumnezeu.

”Crestinii sunt oameni care iubesc pacea”, a declarat liderul bisericilor Full Gospel Assembly din Pakistan, de care apartine biserica inchisa. ”Nu dorim nici un conflict. Daca musulmanii locali nu-i vor pe crestini in mijlocul lor, ar trebui sa le ofere un alt loc. Crestinii sunt oameni saraci si nu au resurse pentru a cumpara alt teren si sa construiasca o alta biserica”.

In Pakistan, din anul 2015, este in vigoare Ordonanta Institutiilor Vulnerabile, care impune ca in locasurile de inchinare, inclusiv in biserici, sa fie luate masuri de securitate. Legea a fost data in urma atacului din decembrie 2014 asupra Scolii Publice Militare din Peshawar, cand au fost ucise 141 de persoane, majoritatea copii.

Liderii bisericilor care nu s-au securizat prin instalarea detectoarelor de metale, a camerelor de supraveghere, a gardului de sarma ghimpata si a usilor de securitate au fost dati in judecata. Invocand aceasta lege, autoritatile islamice ale Pakistanului folosesc prilejul de a inchide bisericile si de a le interzice crestinilor sa se intalneasca in case pentru inchinare, rugaciune, studiu biblic si predicarea Evangheliei.

Sa ne rugam pentru fratii nostri de credinta din Pakistan, in mod special pentru cei ale caror biserici au fost inchise si carora li se interzice sa desfasoare activitati religioase in propriile case sau terenuri. Sa ne rugam pentru protectia speciala a lui Dumnezeu asupra lor si ca Duhul Sfant ii intareasca in credinta, sa le dea intelepciune si creativitate pentru a gasi noi modalitati de a organiza servicii divine si de a-si practica credinta in mijlocul semenilor lor musulmani tot mai ostili mesajului iubirii si iertarii lui Hristos.

Sursa: christianheadlines.com