Autoritatile din Tanzania au inchis o biserica din Insula semi-autonoma Zanzibar

Pastorul bisericii penticostale din Kisauni se afla la amvon in ziua de duminica, 6 mai a.c., predicând Evanghelia, cand in locasul de cult au intrat un politist si cativa functionari publici intrerupand serviciul divin. Politistul s-a indreptat spre amvon, l-a apucat de brat pe pastor si, in ciuda rugamintii pastorului de a-l lasa sa-si termine predica, i-a ordonat sa incheie slujba religioasa si l-a scos afara din biserica, inghesuindu-l in masina politiei, a povestit pentru Morning Star News unul dintre membrii bisericii.

Cand fiica pastorului i-a intrebat de ce il aresteaza pe tatal ei, unul din functionari i-a dat o palma si a impins-o si pe ea in masina politiei. Un alt crestin a incercat sa intervina, dar in zadar. Pastorul si fiica lui au fost dusi la sectia de politie. Cei 160 de enoriasi s-au intors la biserica si au inceput sa se roage pentru ei. ”Nimeni nu ne poate lua credinta in Isus Hristos – Isus este intotdeauna cu noi si gata sa ne ajute”, a spus celor de la Morning Star News unul din prezbiterii bisericii. Mai tarziu, membrii bisericii s-au dus la sectia de politie, unde comandantul le-a spus ca nu sunt acuzatii impotriva pastorului si a fiicei sale si ca acestia au fost eliberati.

Incidentul din 6 mai a avut loc dupa ce autoritatile tanzaniene au emis un ordin de inchidere a bisericii, ca urmare a plangerii depuse impotriva crestinilor de catre liderii musulmani ai unei moschei din apropierea bisericii. Desi crestinii nu folosesc amplificatoare, ca la moschee, liderii musulmani s-au plans ca slujbele de duminica ale crestinilor, precum si cele din timpul saptamanii, sunt prea galagioase.

”Credem ca ordinul de inchidere a bisericii este favoritism si neconstitutional”, spun crestinii din Zanzibar. Ei sunt convinsi ca acest ordin este, de fapt, un gest menit sa duca la slabirea crestinismului si alungara crestinilor din Zanzibar, de-a lungul coastei Tanzaniei. ”Inchinarea bisericii trebuie respectata pentru ca este garantata de Constitutia Tanzatiei”, mai spun crestinii din Insula Zanzibar.

Sa ne rugam pentru fratii nostri de credinta din Tanzania, in special pentru cei din insula Zanzibar, unde musulmanii sunt tot mai radicalizati sub influenta gruparilor islamice extremiste care doresc instaurarea legii islamice Sharia. Sa ne rugam pentru protectia speciala a lui Dumnezeu asupra lor si asupra locasurilor lor de cult ridicate cu multe sacrificii. Sa ne rugam ca Duhul Sfant sa ii intareasca in credinta si sa ii ajute sa treaca peste frica si resentimentele fata de opresorii lor, sa continue sa se roage pentru mantuirea lor si sa le predice Evanghelia iertarii si dragostei lui Isus Hristos, Singura cale catre Rai.

Sursa: morningstarnews.org