Asia Bibi, creştina pakistaneză condamnată la moarte pentru blasfemie, a părăsit Pakistanul

Asia Bibi, creştina pakistaneză condamnată la moarte pentru blasfemie, a părăsit Pakistanul. Potrivit International Christian Concern, avocatul creştinei confirmă faptul că, după aproape zece ani de închisoare şi peste şase luni de la eliberare, Asia Bibi a primit, în sfârşit, aprobarea autorităţilor pakistaneze să părăsească ţara. ”Asia Bibi este o persoană liberă şi a călătorit de bunăvoie”, a declarat o sursă de la Ministerul de Externe pakistanez. De la achitarea ei şi până marţi, 7 mai a.c., când s-a îmbarcat pentru Canada, creştina s-a aflat în custodia protectoare a armatei pakistaneze într-un loc sigur din ţară. Cei care au fost în contact cu ea după eliberare spun că regimul de după eliberare era la fel ca acela din închisoare şi nu i se dădea voie nici măcar să deschidă o fereastră.

Asia Bibi, mamă a cinci copii, a fost acuzată în 2009 de blasfemie de către colegele de muncă musulmane furioase că Asia a băut apă din acelaşi vas, ea fiind considerată necurată din cauza religiei creştine. Asia Bibi este singura femeie din istoria Pakistanului care a fost condamnată la moarte pe baza legii blasfemiei. Acuzaţia de blasfemie a fost anulată pe 31 octombrie 2018 din lipsă de probe, potrivit Curţii Supreme a Pakistanului. În urma acestui anunt, mii de musulmani extremişti au protestat în stradă cerând revizuirea sentinţei şi interzicerea plecării din ţară a creştinei. Pe 29 ianuarie a.c., Curtea Supremă a confirmat decizia de a o achita pe Asia Bibi.

William Stark, Directorul regional al organizaţiei International Christian Concern, a declarat: ”Suntem extrem de bucuroşi să vedem că Asia Bibi a fost, în sfârşit, eliberată. De la achitarea ei, în ianuare, am tot aşteptat acest anunţ că i se permite să părăsească Pakistanul pentru a se reuni cu familia ei. Rugăciunile noastre îi însoţesc acum pe Asia şi familia ei, în căutarea lor pentru pace şi siguranţă într-o nouă ţară. Continuă să ne îngrijoreze, în general, siguranţa comunităţii creştine pakistaneze. Cazul Asiei Bibi rămâne unul sensibil şi scânteia pentru multe acte de ură religioasă. Sperăm ca Pakistanul să îi poată proteja pe toţi creştinii pakistanezi de tentativele de răzbunare împotriva comunităţii creştine.”

Să Îl lăudăm şi noi pe Dumnezeu pentru eliberarea Asiei Bibi. Să ne rugăm pentru protecţia ei în continuare, ca Dumnezeu să o întărească în credinţă şi să o ajute să se vindece de trauma cauzată de anii de închisoare, precum şi de primejdiile în care s-a aflat aproape un deceniu.

Sursa: persecution.org