Summitul internațional pentru libertatea religioasă – teme şi scopuri

Persecuţiile împotriva creștinilor în lume, dar și a altor oameni de credință diferită, este în creştere. Conform CBN News (https://www1.cbn.com), peste 80% din cei aproximativ 7 miliarde de oameni din lume trăiesc în țări în care activitatea religioasă este restricționată sau chiar interzisă pornind de la nivel guvernamental.

Minoritățile religioase au fost, în ultima perioadă, adesea acuzate de pandemie, iar violenta a fost din ce în ce mai folosită ca instrument pentru a determina oamenii să se dezică de credinţa lor.

În perioada 13-15 iulie, oameni din întreaga lume, reprezentând 40 de organizaţii de religii diferite, au participat la Internaţional Religious Freedom Summit – Summitul internațional pentru libertatea religioasă (https://irfsummit.com), care a avut loc la Washington şi a urmărit găsirea unor soluții pentru aceste persecuţii, fiind susținuta libertatea religioasă în întreaga lume.

Scopul Summit-ului a fost de a oferi informații despre libertatea religioasă internațională și de a aborda încălcările împotriva libertății religioase, oferind în același timp sprijin celor care sunt persecutați pentru credința lor.

Mariam Ibrahim, o supravieţuitoare a persecuţiilor religioase din Sudan, a povestit pentru CBN News modalitatea în care a refuzat să-și retragă credința creștină, în ciuda condamnării la moarte din ţară natală. „Este o alegere pentru că noi, creștinii, știm că libertatea noastră este în Isus”, a explicat Mariam Ibrahim.

Summitul şi-a propus, de asemenea, să creeze o asociaţie a unor organizaţii care să pledeze pentru libertatea religioasă, astfel încât să crească gradul de conștientizare a oamenilor despre suferinţă persecutaţilor.

Temele discutate în cadrul reuniunii au inclus protecția refugiaților, violențele diviziunilor sectare din Nigeria, cât şi discriminarea religioasă din lume.